7 motive stiintifice pentru care trebuie sa te masturbezi mai des

7 motive stiintifice pentru care trebuie sa te masturbezi mai des

Ce beneficii are masturbarea?

Masturbarea are numeroase beneficii, atat pentru starea generala a organismului,c at si pentru relatia de cuplu insa, cu toate acestea, este una dintre cele mai ascunse laturi ale sexualitatii de care foarte multi dintre noi se feresc. O gluma veche spune ca exista doua feluri de oameni, in ceea ce priveste masturbarea: cei care o fac si cei care nu recunosc acest lucru. Fie ca recunoastem sau nu, e important de stiut ca aceasta activitate poate creste intr-un mod neasteptat calitatea vietii.

Nu de putine ori se intampla ca oamenii sa refuze sa faca acest lucru din cauza perspectivei sociale asupra masturbarii, sau poate chiar religioase si, uneori, nevoia de masturbare este insotita in mod eronat de sentimentul de vina. Prin urmare, iata cateva argumente in favoarea masturbarii si mai ales, de ce nu trebuie sa ne simtit rusinati de acest aspect al vietii sexuale.

1. Masturbarea te face o persoana mai fericita

E la mintea cocosului faptul ca ceea ce iti place, iti schimba in bine starea de spirit si exista o explicatie stiintifica pentru acest lucru, valabila inclusiv in cazul masturbarii. Atunci cand ajungi la orgasm, in corp sunt eliberate doua endorfine foarte puternice, respectiv dopamina si oxitocina, care dau o stare placuta si chiar linistita.

2. Masturbarea iti poate creste increderea in tine

Cu siguranta o persoana care are foarte multa incredere in fortele sale este un om de succes si, oricat de improbabil ar suna, masturbarea are directa legatura cu aceasta atitudine. Masturbarea frecventa face parte din asumarea sexualitatii insa dincolo de acest aspect, cunoasterea acestei laturi a personalitatii poate determina o explorare mai profunda a sinelui si astfel, descoperirea unor calitati nebanuite.

3. Masturbarea creste calitatea vietii sexuale

Asa cum spuneam mai sus, masturbarea atrage dupa sine o stare generala mai buna insa are efecte pozitive si asupra vietii de cuplu. In primul rand, aceasta deschide calea catre aprofundarea si descoperirea unor noi fantezii sexuale. Cu siguranta fiecare dintre noi are cateva astfel de scenarii in minte atunci cand se masturbeaza. La unii oameni poate fi vorba de sex in grup, de exemplu, sau la o partida de sex rapida, plina de forta. Oricum ar fi, acestea pot fi puse in practica si pot imbunatati mult calitatea actului sexual in cuplu, atat timp cat cei doi discuta liber despre aceste aspecte si niciunul dintre ei nu este constrans sa faca o activitate care nu ii produce placere.

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri