Setari Cookie-uri

7 motive stiintifice pentru care trebuie sa te masturbezi mai des

Ce beneficii are masturbarea?

2. Masturbarea iti poate creste increderea in tine

Cu siguranta o persoana care are foarte multa incredere in fortele sale este un om de succes si, oricat de improbabil ar suna, masturbarea are directa legatura cu aceasta atitudine. Masturbarea frecventa face parte din asumarea sexualitatii insa dincolo de acest aspect, cunoasterea acestei laturi a personalitatii poate determina o explorare mai profunda a sinelui si astfel, descoperirea unor calitati nebanuite.

3. Masturbarea creste calitatea vietii sexuale

Asa cum spuneam mai sus, masturbarea atrage dupa sine o stare generala mai buna insa are efecte pozitive si asupra vietii de cuplu. In primul rand, aceasta deschide calea catre aprofundarea si descoperirea unor noi fantezii sexuale. Cu siguranta fiecare dintre noi are cateva astfel de scenarii in minte atunci cand se masturbeaza. La unii oameni poate fi vorba de sex in grup, de exemplu, sau la o partida de sex rapida, plina de forta. Oricum ar fi, acestea pot fi puse in practica si pot imbunatati mult calitatea actului sexual in cuplu, atat timp cat cei doi discuta liber despre aceste aspecte si niciunul dintre ei nu este constrans sa faca o activitate care nu ii produce placere.

Citește și:

4. Poate ajuta la combaterea insomniilor

Din cauza vietii agitate, a programului incarcat si a problemelor din viata de zi cu zi, nu putini sunt oamenii care se confrunta cu dificultati ale somnului. Sexul poate ajuta in acest sens, sau, daca nu ai un partener, masturbarea are exact acelasi efect. In mod surprinzator, nu activitatea fizica in sine este cea care induce starea de somn, ci mai degraba efortul depus de corp atunci cand ajunge la orgasm. Prin urmare, un orgasm, chiar doua la sfarsitul unei zile foarte agitate poate fi cel mai bun somnifer din lume.

6. Masturbarea poate combate durerea

Asa cum spuneam, in timpul orgasmului, in corp sunt eliberate doua endorfine puternice insa mastrubarea poate face mai multe decat sa imbunatateasca starea de spirit. O astfel de activitate poate ameliora durerile de cap, musculare sau menstruale. Contractiile musculare produse de corp in timpul orgasmului pot ameliora crampele iar orgasmul, in general, poate functiona ca un analgezic.

Citește și:

7. Masturbarea nu are niciun efect negativ

Desigur, atat timp cat nu devine o dependenta, sa zicem, asa cum se poate intampla in urma unor excese de orice alta natura. Nu te poti imbolnavi, nu poti ramane insarcinata neplanificat, nu iti creste par in palme si cu siguranta nu orbesti, si nici nu iti perzi apetitul pentru sex cu un partener.

Foto interior si prima pagina sakkmesterke / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.