Setari Cookie-uri

Cum sa depasesti gelozia in relatie

Mai intai se naste dorinta. Apoi pasiunea. Incet incet se nasc suspiciunile care te imbolanvesc, te distrug, iti consuma energia.

Mai intai se naste dorinta. Apoi pasiunea. Incet incet se nasc suspiciunile care te imbolanvesc, te distrug, iti consuma energia.

Scenarii pe care mintea mea le zamisleste de fiecare data cand nu esti langa mine. Fizic, psihic, energetic ma afecteaza.

Unde esti? Nu vreau sa te pierd, te iubesc. Unde privesti? Ma innec in incertitudini de fiecare data cand nu esti prezent langa mine. Nu stiu decat cum e sa fii langa mine, daca pleci toata siguranta mi se zdruncina. Poate o ea iti va parea mai minunata, poate maine vei pleca si eu ce ma fac?

Ma simt ca o leaoica care trebuie sa depuna efort sa-si proteje cuibul. Imi spui ca eu sunt singura pentru tine, insa fantasmele ma urmaresc, ma imbolnavesc.

Ce sa fac? Fiecare zi incepe sa ma consume, nu stiu ce sa fac decat sa te controlez, sa incerc sa te tin langa mine. Iti interzic sa priveste dupa altele, iti interzic sa stai in compania altor femei, iti interzic sa nu ma mai iubesti. Am investiti tot in relatia noastra, mi-am pus sufletul pe tava pentru tine. Imi esti dator sa ma iubesti.

Ma intreb cum as putea sa gasesc un medicament care sa ma elibereze, sa gasesc o poarta de iesire, sa am incredere in tine.

Nu, nu e vorba despre replici dintr-un film ci din pacate e o scena din teatrul care se cheama viata reala.
Scena s-a deschis in urma cu ceva timp cand nu existau intrebari De ce ma iubesti? De ce nu ma iubesti? Ne-am contopit, am existat unul pentru celalat fara a vedea nimic amenintator in exterior.

Nu stiu care a fost punctul in care disperarea s-a instalat in sufletul meu cand am inceput sa apelez la terorismul romantic, sa fac crize, sa te acuz, sa te fac sa te simti vinovat pentru ceea ce ti-am oferit, sa te atentionez ca eu sunt singura la care e imperios necesar sa privesti. Eu sunt cea care te iubesc si am tot dreptul sa te tin langa mine. Te controlez, din prea multa iubire sunt in permanenta alerta si cautare a pericolelor care pasc relatia noastra.

Ma opresc pentru ca stiu ca daca citesti acest material te-ai identificat cu scena de viata pe care ti-am expus-o si mai stiu ca nu doresti sa retraiesti aceste emotii chinuitoare.

Da iti vorbesc despre gelozie si efectele nocive pe care aceasta boala le-a insamantat in sufletul tau, in mintea ta. N-am sa te meneajez nici o secunda, n-am sa-ti spun ca e vina lui, n-am sa-ti spun ca e timpul sa alegi pe altcineva pentru ca el nu te merita de vreme ce e in stare sa te faca sa simti astfel de emotii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.