Setari Cookie-uri

Cum sa depasesti gelozia in relatie

Mai intai se naste dorinta. Apoi pasiunea. Incet incet se nasc suspiciunile care te imbolanvesc, te distrug, iti consuma energia.

Teama de a-ti pierde imaginea de sine iti da semnale ca operezi cu o imagine de sine deformata, nerealista. Iti imaginezi ca esti perfecta pentru el, ca nu mai are nevoie de nimeni si nimic. Peste tot exista nepotriviri, inadecvari, excusivitate nu poti avea decat in mintea ta.
Si atunci ce preferi sa ramai agatata de ideea ca exista ideal si sa crezi ca esti Dumnezeu sau sa constientizezi ca nimic nu e sigur si sa-ti accepti limitele personale ajungand la deschiderea spre evolutia ta si deschiderea spre un alt partener ca impreuna sa va satisaceti nevoile?
Tu esti vinovat! Daca tu m-ai face sa am incredere in tine, nu as mai suferi de boala asta!
Nu sunt suspicioasa fara motiv asa, te-am vazut cum esti, nu te poti abtine, tu nu vezi cat rau imi faci?
Gresit!
Inceteaza sa-l mai acuzi pe el! Oricat de dureros suna, oricat de greu e sa accepti realitatea tu esti singura responsabila de gelozia ta!
Daca nu ai incredere in resursele si capacitatile tale personale, si te tratezi dur si critic, esti predispusa ca in fata unei rivale sa crezi ca partenerul tau o prefera pe ea.
Trebuie sa lucrezi cu tine!
De ce e important sa tratezi aceasta problema? Gelozia poate avea diferite efecte negative asupra personalitatii tale. Ia-ti timp si gandeste-te inainte sa abandonezi si sa te complaci in situatie.
O sa-ti fac un scurt portret in oglinda cu gelozia.
Intensitatea geloziei iti afecteaza rata succesului in viata.
Esti o persoana care experimentezi o multime de temeri
Esti furioasa
Tinzi spre depresie.
Stresul face parte din viata ta
Ai o relatie care va fi distrusa.
Te face sa te simti singura.
In mintea ta predomina indoilei irationale.
Esti predispusa sa fi iritabila
Gelozia iti afecteaza personalitatea determinandu-i pe ceilalti sa te judece nefavorabil.
Esti imatura si ai o personalitate nesanatoasa.
Mai mult gelozia pe care o porti cu tine iti afecteaza succesul professional si personal, atitudinea fata de tine, realizarile, credintele si chiar sistemul digestive.
Cine este totusi vinovat de gelozia pe care o resimti?
Iti raspund eu!
Tu!

Daca partenerul tau este atras de altcineva, daca ii ofera acelei persoane timp, energia sa, resursele sale, gelozia pe care o experimentezi iti apartine. Tu esti singura responsabila pentru ea!

Trairile tale, oricat de negative si dureroase ar fii sunt expresia problemelor tale. El e doar stimulul care te face sa iti dai seama ca le ai. Daca tu esti geloasa asta e problema ta. Nu e vina lui! Tu trebuie sa-ti rezolvi problema sau vei reusi sa-l impingi chiar tu spre tradare, spre a te respinge.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.