Setari Cookie-uri

Cum sa depasesti gelozia in relatie

Mai intai se naste dorinta. Apoi pasiunea. Incet incet se nasc suspiciunile care te imbolanvesc, te distrug, iti consuma energia.

Sunt sigura ca nu vrei asta asa cum sunt sigura ca nu-ti face placere sentimentul, cui ii place?

Ce poti face?

Asa cum am spus gelozia este o reactie la scenariile pe care mintea ta le zamisleste si care nu sunt adevarate. Schimbandu-ti credintele schimbi proiectia imaginatiei tale si poti elimina aceste raspunsuri emotionale.

Este foarte important sa iti constientizezi aceasta problema si sa o accepti, negand-o nu vei reusi nicicand sa faci schimbarea! Ai mai sus intrebarile care te poti ajuta sa-ti declansezi trairile de gelozie! Foloseste-le! Fii cat poti de sincera!

Ia o pauza de fiecare data cand experimentezi si intreba-te de ce simti asa? Are de-a face cu increderea ta in tine? Acorda atentie gandurilor tale. O data ce iti dai seama de unde provine gelozia ta e important sa descoperi de ce te face sa te simti asa. Cum?

Intreba-te daca daca ai experimentat-o intr-o relatie anterioara si acum te simti la fel in situatii similare sau pur si simplu ti-e teama sa fii tradata? Daca da , de ce exista aceasta teama? Stima ta de sine e mai mica decat credeai? Stiu o multime de intrebari. Trateaza-le pe rand si determina unde sunt radacinile pentru ca numai asa poti sa lucrezi cu tratarea aceste probleme eficient.

Devreme ce radacinile geloziei se nasc din diferite temeri iti recomand exercitii pentru managementul acestor temeri. Poti sa citesti articolul Cum sa iti inlaturi temerile in 7 pasi

Draga mea preocupa-te de evolutia a personala, in special de increderea pe care o ai in tine! Inconstient aceasta nesiguranta se transmite, asa ca nu incerca sa reprimi aceste sentimente! Chiar daca nu le spui partenerul tau va percepe acest lucru si mai mult, atunci cand toate aceste trairi reprimate se acumuleaza vor fi ca o explozie!

Priveste relatia voastra de iubire, totala si completa dar pastreaza-ti libertatea individuala si respecta-i libertatea lui. Ai sa fii uimita dar libertatea reprezinta cel mai bun control!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.