Setari Cookie-uri

Cum sa depasesti gelozia in relatie

Mai intai se naste dorinta. Apoi pasiunea. Incet incet se nasc suspiciunile care te imbolanvesc, te distrug, iti consuma energia.

Daca vrei sa continui sa dai vina pe altcineva atunci esti libera sa te opresti din citit acum, pentru ca eu o sa te acuz numai pe tine si am sa-ti spun si de ce.

A venit momentul sa te trezesti, a venit momentul ca cineva sa-ti spuna adevarul in fata. Daca il accepti sau nu e alegerea ta.

Ti-o spun din experienta, ti-o spun din drumul pe care l-am parcurs sa ma eliberez de aceasta boala, ti-o spun din pasiunea pentru psihologie .

Tu esti singura responsabila pentru ceea ce simti! Nu-ti vine sa crezi? Vrei sa-ti mai repet o data? O fac!
Oricat ai incerca sa elimini nesiguranta care te-a invadat oricat ai incerca sa ascunzi ca experimentezi aceste emotii vin si-ti spun ca e timpul sa arati cine esti cu adevarat. Gelozia pe care o simti iti apartine si singura persoana al carei control il vei detine vreodata esti tu.

Stiu cum e. Vrei sa-l tii in casa, vrei daca se poate sa-l lipesti de tine ca pe un copil de mama lui prin cordonul ombilical, sa simti ca iti apartine si ca nu va pleca de langa tine niciodata.

Ai fi fericita asa? Asa ai invatat tu sa iti protejezi iubirea. Vrei sa-ti spun eu incotro te indrepti?

Iti spun! Divort emotional poate mai devreme decat te astepti si poate chiar tu il impinge sa semneze actele.
Ai uitat ca relatia voastra a luat nastere in urma unui acord la liber arbitru intre voi doi? Te intrebi de ce fac referire doar la tine? Iti spun pentru ca tu esti singura care citeste acum aceste randuri. Daca nu esti tu cea geloasa in cuplu e bine totusi sa citesti pentru ca poate unele informatii te vor ajuta sa intelegi unde se situeaza aceasta problema in relatia pe care o traiesti.

Din ce in ce mai mult in jurul meu vad cupluri disfunctionale din cauza acestei probleme, vad cupluri care se distrug si cauta solutia pentru a depasi acest impas.

Cum poti afla ce iti declanseaza aceste trairi de gelozie si de ce anume sunt provocate?

Sa incepem cu un mic test. Am pentru tine cateva intrebari pentru tin cu care as vrea sa stai cateva minute si sa vezi ce se intampla. Pe principiul ca nu poti vindeca ce nu constientizezi incepem:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.