Setari Cookie-uri

Cum sa-ti ingrijesti corect tenul dupa plaja

Solutia unui ten aramiu impecabil consta intr-o ingrijire deosebita, atat la plaja, cat si dupa expunerea la soare. Chipul necesita o protectie atenta, deoarece se afla permanent in contact cu soarele si este primul expus imbatranirii premature. Asadar, invata cum sa tii ridurile la distanta si descopera ce presupune ingrijirea corecta a tenului dupa plaja.

Dupa expunerea la soare, primul pas catre un ten curat este curatarea in profunzime a acestuia. Asadar, inainte sa intri sub dus inlatura transpiratia si resturile de crema cu o discheta imbibata in lotiune tonica. Tonicul lasa tenul curat, lipsit de impuritati. Indeparteaza foarte bine excesul de produse SPF si hraneste intensiv pielea sensibila.

Hidrateaza-l intens

Daca ai neglijat consumul de apa in timpul expunerii la soare, este momentul sa iti hidratezi organismul din plin. Consumul de apa are nenumarate beneficii, printre acestea cele mai importante fiind mentinerea elasticitatea pielii prin eliminarea toxinelor si impiedicarea deshidratarii. Zona din jurul ochilor, nasul si buzele sunt foarte sensibile la contactul cu radiatiile puternice. Se irita foarte usor si capata un aspect tern, lipsit de vitalitate.

Un chip stralucitor, plin de vitalitate trebuie sa fie hidratat si din exterior, asadar in acest scop iti poate fi de mare folos apa termala. Pulverizeaza un strat fin pe fata si chipul tau se va racori. Pentru un efect cat mai placut pastreaza apa termala la frigider. Iti va oferi un plus de prospetime intr-o zi torida de vara.

Evita exfolierea

Este bine de stiut ca gomajul nu este indicat dupa expunerea indelungata la soare. Asadar, cel putin in primele ore evita produsele cosmetice abrazive destinate exfolierii pielii. Asteapta ca pielea ta sa se inchida la culoare si abia apoi poti utiliza din nou produsele exfoliante. Apa nu trebuie sa fie foarte fierbinte si alege un gel de dus cu o textura fina, bogata in ingrediente calmante. Produsele care contin menta sau aloe vera sunt ideale dupa plaja; iti vor revigora intr-un mod placut pielea, asadar profita de beneficiile lor.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.