Setari Cookie-uri

Legi scrise care permit agresarea femeilor

Violenta impotriva femeilor islamice este primul nostru indiciu ca ceva nu este in regula in tarile musulmane. Totusi nu Coranul este de vina pentru practicile de agresiune, defavorizarea femeilor si pedepsele capitale. Textul scris de profetul Mohamed sub inspiratia divina nu nedreptateste femeile, ci chiar le acorda, inca de acum 1400 de ani, dreptul de a detine proprietate si de a divorta.

In septembrie 2001, in Nigeria, o adolescenta recent devenita mama, Bariya Ibrahim Magazu a declarat intr-un proces ca a fost violata de trei barbati. Dar pentru ca nu a putut demonstra faptul ca a fost obligata de propriul tata sa intretina relatii sexuale cu cei trei barbati, tribunalul a hotarat impotriva ei. Gasita vinovata pentru sex pre-marital si acuzatii false, a fost pedepsita cu 180 de lovituri de bici. Cand grupuri nonguvernamentale s-au sesizat si au incercat sa obtina eliberarea tinerei, guvernul a cerut executarea imediata a sentintei, ignorandu-i dreptul de a face apel. A fost modul lor de a pune capat unei controverse.

Pedepsele care constau in biciuri sunt amanate daca femeia in cauza este insarcinata si aplicate dupa nastere, iar cele cu moartea sunt executate cu amanare daca cea condamnata are copii de alaptat. Nu exista achitare pentru o femei insarcinata condamnata la moarte. De cele mai multe ori, e suficient sa acuzi o femeie pentru a o aduce intr-o sala de tribunal. Ca sa se apere, ea are nevoie cel putin de un avocat. Reprezentanta legala nu este unul dintre punctele forte ale tarilor islamice, mai ales cand ofensele se petrec in sate.

Un articol de Andreea Breazu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: