Setari Cookie-uri

Biciul ca pedeapsa pentru adulter

Musulmanii sunt recunoscuti pentru pedepsele dure pe care le aplica pentru fiecare incalcare a regulilor. Adulterul este considerat unul dintre cele mai grave pacate, consecintele unei astfel de greseli fiind severe, extrem de violente.

Musulmanii sunt recunoscuti pentru pedepsele dure pe care le aplica pentru fiecare incalcare a regulilor. Adulterul este considerat unul dintre cele mai grave pacate, consecintele unei astfel de greseli fiind severe, extrem de violente.

Cultura araba pastreaza foarte multe traditii care sunt considerate sfinte si nu ar trebui incalcate niciodata. Casatoria, fidelitatea, castitatea si smerenia se numara printre cele mai importante principii. Pentru arabi, Coranul nu e doar o carte sfanta, ci este o carte care ii ghideaza in viata si fara de care nu pot trai.

Astfel pentru acestia scrierile Coranului sunt deosebit de importante. Barbatii sunt mai presus decat femeile si acestea trebuie sa le respecte cu strictete doleantele. In ciuda tentativelor de emancipare a acestora, uneori mai sfioase, alteori mai indraznete, femeile au ramas si acum in umbra barbatilor. Ele inca sunt tinta numeroaselor interdictii.

Despre rolul femeii in societatea islamica s-au spus foarte multe. In majoritatea scrierilor este subliniat faptul ca aceasta ar avea drepturi si obligatii egale, singura conditie fiind sa-si respecte statutul care i-a fost permis. Insa, Coranul spune despre femei ca sunt cetateni de categorie inferioara, inclinate catre imoralitate si mai putin inteligente decat barbatii; “barbatii sunt cu un nivel deasupra lor.”

Femeile care se impotrivesc barbatilor trebuie convocate la o discutie. Daca nu asculta, trebuie lasate singure in pat si, cu prima ocazie, merita pedepsite cu bataia. Conform Constitutiei din Iran femeia este considerata proprietatea barbatului sau.

Familia este foarte importanta in credinta musulmana, celibatul si desfraul fiind total interzise. De aceea, arabii nu permit faptelor compromitatoare sa le strice reputatia. In religia musulmana sexul nu este considerat un pacat, atata timp cat se petrece intr-o casnicie. In cazul infidelitatii, pedeapsa Islamului este deosebit de cruda. Se aplica lovituri cu pietre sau 100 de lovituri cu biciul.

Consecintele promiscuitatii sexuale si puritatii vor da nastere unei societati dezechilibrate, total opusa canoanelor traditionale. Acesta este principiul care sta la baza gandirii musulmane, criteriu important care a devenit un reper notabil in judecarea adulterului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.