Setari Cookie-uri

Cursuri introductive in arta si filosofia budista

Sunt atat de multe surse din care ne putem informa, sunt atatea carti de citit, incat nici nu stim de unde sa incepem. In aprilie, Centrul Seeds for Happiness te invita sa faci primul pas pe calea cunostintelor despre budism!

Inscrierile se fac la adresa de e-mail claudia@seedsforhappiness.ro sau la telefon 0721260590
Centrul Seeds for Happiness
Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16

Scurta prezentare a activitatii d-lui RADU BERCEA

Radu Bercea este licentiat in istoria si teoria artei la Institutul de Arte Plastice „N. Grigorescu” din Bucuresti. In paralel a studiat limba sanskrita si cultura indiana sub indrumarea stralucitului indolog roman Sergiu Al-George. A obtinut titlul de doctor in filosofie la Universitatea din Bucuresti, cu teza intitulata „Gandirea simbolica a Upanisadelor, intre religie si filosofie”. Este preocupat in special de traducerea din limba sanskrita a primelor texte filosofice indiene si de hermeneutica simbolica a acestora.

Intre 1990 şi 2006 a condus Institutul de Studii Orientale Sergiu Al-George din Bucuresti si a editat periodicul Annals of the Sergiu Al-George Institute. In prezent este muzeograf la Muzeul National de Arta al Romaniei, sectia de arta orientala.

A tinut cursuri de civilizatie si filozofie indiana la Universitatea din Bucuresti. In 1993 a publicat „Cele mai vechi Upanisade: Brhadara yaka-Upanisad, Chandogya-Upanisad”, traducere din limba sanskrita, studiu introductiv, note si comentarii, Bucuresti, Ed. Stiintifica. In Annals of the Sergiu Al-George Institute a publicat mai multe articole de specialitate: „L’indologie roumaine de Mircea Eliade a Sergiu Al-George”, 1 (1992); „Essais d’hermeneutique des Upani ad”, 4-5 (1995-1996); „Pratirupa: Prolegomènes a une theorie indienne du symbole” 6-8 (1997-1999); „L’enseignement de Prajapati sur le sommeil profond”, 9-11 (2000-2002). Alte articole: „Quelques statuettes lamaiques du Musee des collections d’art de Bucarest”, in Revue roumaine d’histoire de l’art 26 (1989); „On the Composition of the Chandogya-Upani ad, VIIIth Prapa haka, in a Symbolic Perspective”, in Crakow Indological Studies 1 (1995); „Creştinismul in India”, in Secolul 20, 373-375 (1996); „Kama: le monde indien sous le signe du «desir»”, in Romano-Arabica 2 (2002). Traduceri de imnuri vedice, prefete la carti de indologie, recenzii etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.