Setari Cookie-uri

Acai, superfructul cu actiune antioxidanta exceptionala

Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietatile sale de a ajuta organismul in lupta impotriva bolilor si a procesului de imbatranire, fructul Acai are o capacitate antioxidanta extraordinara, fiind de 35 de ori mai puternic decat portocalele si de 10 ori mai puternic decat merele, ciresele, murele si zmeura.

Interesul pentru Açai este cu atat mai mare cu cat astazi, peste 80-90% din populatia lumii consuma mai putin de jumatate din cantitatea zilnica recomandata de antioxidanti care sa lupte impotriva radicalilor liberi din corp. Cercetarile stiintifice recente au confirmat beneficiile nutritionale uriase ale fructului Açai, care ii asigura organismului din belsug fibre, vitamine B1, B2, B3, C si E, acizi grasi Omega-3/6/9, calciu si potasiu.

Povestea fructelor Açai

Fructele Açai, de dimensiuni si culori asemanatoare coacazelor, sunt roadele palmierilor cu acelasi nume, originari din padurile Amazonului si constituie, de secole, principala sursa de hrana a brazilienilor. Legendele spun ca fructele Açai, supranumite si “fructele care plang”, au aparut din lacrimile fiicei unui sef de trib amazonian, indurerata de suferintele comunitatii sale afectate de foamete.

Datorita efectelor sale energizante si hranitoare, fructele Açai au devenit foarte populare in randul sportivilor din SUA, in anii ’70 – ’80. Ulterior studiile stiintifice au demonstrat faptul ca aceste fructele contin un anumit tip de antioxidanti, care este extrem de puternic si de eficient in combaterea radicalilor liberi din organism si in protejarea celulelor impotriva imbatranirii premature si a degenerarii, fapt care a determinat o crestere si mai mare a popularitatii fructelor Açai in intreaga lume. De asemenea, aceste fructe de culoare mov sunt renumite ca dusman al kilogramelor in plus.

Informatii oferite de Secom.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.