Consumat de brazilieni de sute de ani pentru proprietatile sale de a ajuta organismul in lupta impotriva bolilor si a procesului de imbatranire, fructul Acai are o capacitate antioxidanta extraordinara, fiind de 35 de ori mai puternic decat portocalele si de 10 ori mai puternic decat merele, ciresele, murele si zmeura.
Povestea fructelor Açai
Fructele Açai, de dimensiuni si culori asemanatoare coacazelor, sunt roadele palmierilor cu acelasi nume, originari din padurile Amazonului si constituie, de secole, principala sursa de hrana a brazilienilor. Legendele spun ca fructele Açai, supranumite si “fructele care plang”, au aparut din lacrimile fiicei unui sef de trib amazonian, indurerata de suferintele comunitatii sale afectate de foamete.
Datorita efectelor sale energizante si hranitoare, fructele Açai au devenit foarte populare in randul sportivilor din SUA, in anii ’70 – ’80. Ulterior studiile stiintifice au demonstrat faptul ca aceste fructele contin un anumit tip de antioxidanti, care este extrem de puternic si de eficient in combaterea radicalilor liberi din organism si in protejarea celulelor impotriva imbatranirii premature si a degenerarii, fapt care a determinat o crestere si mai mare a popularitatii fructelor Açai in intreaga lume. De asemenea, aceste fructe de culoare mov sunt renumite ca dusman al kilogramelor in plus.
Informatii oferite de Secom.