(P) De ce un curs de design interior nu strica niciodata

Kudika
31 Octombrie 2011

Simpla amenajare a unei locuinte capata astfel importanta – il reprezinta pe cel ce o locuieste, si, mai mult, indeplineste una dintre conditiile de confort pentru orice camin.

Curs de design interiorCum se poate transforma un spatiu banal intr-un spatiu plin de culoare? Cu siguranta s-a intamplat multora sa intre intr-un magazin de amenajari interioare sau sa patrunda intr-o locuinta decorata intr-un anume fel, imaginandu-si cum si-ar redecora propriul camin. Poate pe unii i-a impiedicat bugetul, pe altii nesiguranta de a combina stiluri si culori. A urmat apoi un gand firesc: consultarea revistelor de specialitate.

“Rasfoind revistele de specialitate, am remarcat promovarea, in proportie destul de mare, doar a interioarelor decorate in stil minimalist sau contemporan”, a declarat Viviana Balanga, consultant design interior si facilitator al Cursului de Design Interior desfasurat la Hobby Café. Ca alternativa, o locuinta poate avea un stil aparte, culoare, si specific; si poate fi inspirata dintr-un “stil neoclasic, rustic englez, provencal, mediteranean, scandinav, toscan sau colonial”, continua Viviana Balanga.

Se spune ca nu ar trebui sa judecam o carte dupa coperta, sau, daca preferati, sa nu ne ghidam dupa aparente. Totusi, ceea ce facem, ce mancam, unde iesim, cu cine ne imprietenim, cum ne imbracam, dar si aspectul locuintei in care traim ne reflecta personalitatea si contribuie semnificativ la ceea ce ne defineste.

Simpla amenajare a unei locuinte capata astfel importanta – il reprezinta pe cel ce o locuieste, si, mai mult, indeplineste una dintre conditiile de confort pentru orice camin. Scurt exercitiu de imaginatie: cum ar fi sa traim intr-o camera fara mobila, lumina sau chiar ferestre? Confortul inseamna si functionalitate. Iar cand functionalitatea unui interior se armonizeaza cu estetica, rolul designului interior este de la sine inteles. Ar mai trebui adaugat un ingredient indispensabil: sentimentul de “acasa”. Acasa inseamna altceva pentru fiecare in parte si se poate regasi in cateva detalii scoase cu usurinta la lumina printr-o cunoastere de baza a design-ului interior.

Cateva notiuni despre stilurile de design, despre culori, lumini si texturi, pot scuti pe oricine de cheltuieli suplimentare si bataie de cap. Si daca una dintre nenumaratele activitati administrative – amenajarea locuintei – poate fi transformata intr-o activitate placuta, cu atat mai bine.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri