Intre narcisism si mandrie: 4 lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie despre bani

Intre narcisism si mandrie: 4 lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie despre bani

Am ajuns la concluzia conform careia banii ne pot fi nu doar prieteni, ci si dusmani. Atunci cand ii avem suntem cele mai fericite, ne cumparam tot ce ne cere sufletul si colindam magazinele in lung si in lat pentru a ne face cadouri pe care le meritam. Partea proasta este ca in momentul in care suntem intr-o criza economica din care parca nu gasim iesirea, totul este negru in fata ochilor nostri: luam decizii proaste, avem datorii, stresul ne copleseste, iar viata noastra este in declin.

Am ajuns la concluzia conform careia banii ne pot fi nu doar prieteni, ci si dusmani. Atunci cand ii avem suntem cele mai fericite, ne cumparam tot ce ne cere sufletul si colindam magazinele in lung si in lat pentru a ne face cadouri pe care le meritam. Partea proasta este ca in momentul in care suntem intr-o criza economica din care parca nu gasim iesirea, totul este negru in fata ochilor nostri: luam decizii proaste, avem datorii, stresul ne copleseste, iar viata noastra este in declin. Retail jobs

Ce trebuie sa facem pentru a nu avea parte de astfel de crize?

Bani: Ce trebuie sa stim despre ei?

Iata 4 lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie despre bani:

1. Mare atentie la ce si cat cumperi

Conteaza foarte mult ca in viata sa fii optimista, insa atunci cand vine vorba despre bani, este mai bine sa te gandesti si la zilele negre. Daca ai bani o anumita perioada din luna sau din an, asta nu inseamna ca vei avea si in alte timpuri. Vor exista probleme, dificultati sau alte momente in viata in care vei avea nevoie de mai multi bani decat de obicei.

Bani: cum reusim sa economisim?

De aceea este indicat sa nu arunci banii pe fereastra. Nimeni nu zice sa nu iti cumperi ce ai nevoie, insa este indicat sa nu exagerezi cu shopping-ul. Daca esti o shopaholica, limiteaza-te la lucrurile de care ai cu adevarat nevoie. Cel mai indicat este sa faci o lista de cumparaturi inainte de a pleca de acasa si sa incerci sa o respecti.

2. Pune banii la ciorap

Stiu, e greu sa nu cheltuiesti tot ce ai, dar ar fi cazul sa te gandesti si la faptul ca vor exista momente in care banii vor fi o problema. De aceea este bine sa economisesti cativa banuti pentru a simti ca detii controlul asupra vietii tale financiare. La fiecare salariu pune la pusculita o parte din banii primiti. Daca esti adepta metodelor moderne, iti poti face un fond de economii, din care poti scoate bani cand ai nevoie.

3. Datoriile si imprumuturile te pot urmari intreaga viata

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri