Setari Cookie-uri

Intre narcisism si mandrie: 4 lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie despre bani

Am ajuns la concluzia conform careia banii ne pot fi nu doar prieteni, ci si dusmani. Atunci cand ii avem suntem cele mai fericite, ne cumparam tot ce ne cere sufletul si colindam magazinele in lung si in lat pentru a ne face cadouri pe care le meritam. Partea proasta este ca in momentul in care suntem intr-o criza economica din care parca nu gasim iesirea, totul este negru in fata ochilor nostri: luam decizii proaste, avem datorii, stresul ne copleseste, iar viata noastra este in declin.

Bani: modalitati de a economisi

In perioada in care traim, banii chiar reprezinta o problema dificila. Este foarte greu sa iti cumperi propria ta locuinta sau o masina, avand in vedere diferenta extrem de mare dintre salariile primite si preturile pietei. Desi este destul de greu sa economisesti intreaga viata, cel mai bine ar fi sa nu iti achizionezi niciodata nimic daca nu ai toti banii.

Datoriile si imprumuturile iti pot distruge viata si, mai grav, te pot lasa fara anumite bunuri fara care nu poti supravietui. Incearca sa eviti contractele cu bancile sau sa imprumuti bani de la prieteni. Cel mai indicat este sa economisesti, sa strangi cureaua si sa astepti pana in momentul in care ai ajuns la suma necesara.

4. Gandeste-te ce bani vei avea la batranete


Bani: Cum economisim pentru batranete?

Stiu, suna destul de ciudat sa te gandesti de acum la batranete. Dar avand in vedere situatia batraneilor, cred ca cel mai indicat este sa arunci o privire asupra viitorului tau. Cat timp vei munci? Unde vei locui la batranete? Cum vei reusi sa te intretii? Toate aceste intrebari ar trebui sa isi gaseasca raspunsul in mintea ta.

Ar fi bine daca ai pastra aproximativ 10% din salariul primit pentru perioada batranetii. Acei banuti se vor strange o data cu trecerea timpului, iar tu nu vei mai fi ingrijorata in privinta acestei probleme.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.