Setari Cookie-uri

SOS! Ai habar ce bei? Pericolele bauturilor energziante!

Bauturile energizante sunt bauturile trendy ale oamenilor trendy, consumate in cluburi, baruri sau la sala de sport. Multi tineri au devenit din ce in mai dependenti de ele, in timp ce copiii le beau aproape ca pe sucuri. Disponibile acum si in versiune maxi, de la 0.5 pana la 1l, bauturile energizante sunt pregatite sa ne dea o lovitura energica, energetica si nu numai.

Combinatii contraindicate

Combinatia cu alcool este de asemenea una foarte nepotrivita, pentru ca alcoolul este in cele din urma un sedativ in vreme ce energizantul este un... energizant. Imaginati-va la ce impulsuri contrare va fi supus corpul vostru.

Foto: Shutterstock

In plus, nimeni nu are nevoie nevoie de atata zahar, nemaipunand la socoteala felul in care poate reactiona cu drogurile „recreationale”consumate la petreceri, precum extasy, lsd sau metanfetamine.

Odata ce efectul de „zbor” sau „plutire” dispare, apare si starea de „crash”, in care organismul revine la starea normala si se simte golit de energie si epuizat. Pe langa faptul ca ne deshidrateaza, bauturile energizante contin substante precum efedrina, taurina, ginseng sau guarana care au proprietati energizante puternice. In plus, cantitatea de cafeina din acestea nu este adaugata la continutul total de cafeina al bauturii. Ginsengul poate sa reactioneze la randul sau foarte puternic cu alte substante sau medicamente, de aceea este foarte important in ce cantitati este consumat.

Citește și:

Multe tari au propus campanii de instruire a tinerilor cu privire la efectele secundare periculoase ale bauturilor lor sintetice preferate, insa cati adolescenti ar reduce consumul de energizante daca ar vedea inscrisa pe cutie cantitatea exacta de cafeina si riscurile aferente? Riscul este un cuvant care la acea varsta nu are intotdeauna conotatii negative.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.