Setari Cookie-uri

Serie speciala: Planul tau de fericire in 4 pasi

Cand a fost ultima oara cand ai luat pulsul vietii tale?

Sursa foto: Shutterstock

Daca vrei sa fii fericita, scapa de singuratate. Fa-ti prieteni, construieste incredere si formeaza prietenii de durata. Identifica persoanele care iti sunt dragi si acorda o atentie deosebita relatiilor cu acestia. Ia-ti angajamente, fa promisiuni (si tine-te de acestea), ajuta, ofera sfaturi.

2. Nu iti schimba viata pentru ca trebuie, ci doar daca vrei

Compromisurile pentru anumite persoane nu inseamna fericire. Trebuie sa faci ceea ce iti place, sa iei deciziile care ti se par corecte, sa te accepti ca persoana si sa fii mandra de tine. Ai incredere in propria persoana si aminteste-ti ca tu esti cea care conteaza.

Schimba anumite aspecte din viata ta doar daca ti se pare ca trebuie, si nu pentru ca esti rugata sau influentata sa faci modificari in ceea ce priveste modul tau de viata, comportamentul sau gandirea ta.

Citește și:

3. Cu atitudinea pozitiva iti inveselesti ziua

Fericirea trebuie sa te insoteasca zi de zi si nu sa fie o stare doar trecatoare prin viata ta. In fiecare dimineata propune-ti sa fii fericita, sa zambesti mai mult, sa fii indulgenta, sa te bucuri de ceea ce iti ofera viata si sa gasesti placerea ascunsa in lucrurile marunte pe care le intalnesti. Alegerea ta este un lucru puternic, care te determina sa alegi in mod constient sa fii altfel.

Poti fi fericita, chiar daca nu se schimba nimic in viata ta. Cum? Este simplu: trebuie doar sa incepi sa vezi lucrurile diferit, sa ingropi trecutul, sa lasi deoparte tristetea, sa te accepti asa cum esti, sa te opresti din fuga disperata dupa fericire si sa intelegi ca aceasta este chiar langa tine, trebuie doar sa o introduci in viata ta si sa te bucuri de ceea ce iti ofera.

4. Invata sa te distrezi

Pentru a fi cu adevarat fericita, trebuie sa renunti la ideea conform careia banii aduc fericirea. Nu, acestia nu aduc fericirea si nici nu o intretin. Nu ai nevoie de bani pentru a te bucura de viata, ci doar de tine.

Citește și:

Umorul te ajuta sa fii fericita, persoanele de langa tine te ajuta sa iti planifici viata, intamplarile te ajuta sa intelegi scopul vietii, iar tu te poti ajuta sa zambesti. Aminteste-ti zilnic sa te bucuri de miracolul existentei. Fii spontana, scapa de sensibilitatea exagerata, lasa vocea sufletului sa te ghideze si respira aerul curat al multumirii inimii.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.