Setari Cookie-uri

Cum sa fii o mamica implinita si relaxata si sa cresti copii fericiti?

10 motive importante ca sa te bucuri ca esti o mamica singura

Esti responsabila directa de viata copilului tau, de educatia lui si de dezvoltarea lui. Este important ca el sa aiba o mamica vesela si implinita. Optimista si plina de viata. Odihnita si relaxata. Tu esti modelul lui si e important ce exemplu de viata ii dai.

De aceea inainte de toate trebuie sa te concentrezi asupra ta si asupra dezvoltarii tale pentru a-i putea da un bun exemplu de viata si pentru a-i oferi cadrul propice dezvoltarii lui armonioase. (fizice, psihice si spirituale)

In zilele cand te simti singura, neajutorata, cand simti ca problemele si grijile te depasesc, opreste-te pentru cateva momente din alergatura si fa ceva pentru tine, ceva ce iti place cel mai mult…Du-ti intai copilul pentru o ora-doua la o prietena, la o bunica, la un vecin, sau la un loc de joaca si petrece timp cu tine.

Ce imi place mie sa fac in astfel de momente:

Citește și:

Sa savurez o cafea buna pe terasa, sau pe balcon alaturi de cartea preferata;
Sa probez in oglinda fel de fel de tinute si sa fac fel de fel de combinatii si apoi sa ma privesc in oglinda si sa imi spun ca sunt minunata.
Sa ma rasfat cu o baie cu spuma si aromaterapie.
Sa merg la cumparaturi. O pereche de pantofi noi sigur ma scot din starea proasta.
Sa dansez. Sa cant. Sa fac gimnastica.
Sa ascult sau sa citesc materiale motivationale.

Esti o mamica singura?

Iata 10 motive importante pentru care trebuie sa te bucuri daca esti mamica singura:

Nu stiu daca stii, sunt o mamica singura, divortata de cand baietelul meu avea un an. Vreau sa impartasesc cu tine din experientele mele de mama singura si cateva motive pentru care poti sa te bucuri ca esti singura.

1. Deciziile sunt luate doar de tine

Nu trebuie sa consulti pe nimeni despre tehnici de crestere a copilului, reguli in casa, optiuni in educatie etc. Astfel ca nu mai exista nici acea tensiune creata de opiniile divergente dintre parinti nu trebuie sa renunti niciodata la ceva in care tu crezi cu adevarat doar pentru ca el nu este de acord

Citește și:

2. Cuvantul tau este lege

Nici o sansa pentru binecunoscuta replica: “da, dar tati a zis ca am voie” sau “tati e mai bun pentru ca ma lasa acolo”

3. Tu esti atat “politaiul bun” cat si politaiul rau”

Tu te ocupi de disciplina dar in acelasi timp si de toate chestiile fun si dragutze.

4. Copii tai vor ajunge sa te cunoasca mai bine, in special cand vor mai creste pentru ca petrec mai mult timp cu tine.

5. Intr-o zi poti sa fii egoista si lenesa, daca asa ai tu chef. Nu va mai exista acea grija permanenta ca trebuie sa fie totul luna ca cine stie ce va zice cand va veni acasa, cum sa dorm daca el nu doarme…si chestii din astea.

6. Daca intr-o seara pur si simplu nu esti in starea necesara sa pregatesti cina puteti comanda cea mai mare pizza. Cine te va opri? (nu inseamna ca incurajez mancatul nesanatos)

Citește și:

7. Poti imparti treburile casei cu copilul tau sau cu copiii tai.

8. Cand va fi mai mare copilul va intelege si te va aprecia si iti va multumi enorm pentru ca ai fost in stare sa fii o mamica atat de buna, desi ai fost singurica.

9. Mie imi place la nebunie sa merg cu el la shopping. Si sa ii iau cele mai trendy haine. Si nu trebuie sa dau nimanui explicatie cat am dat pe ele si de ce i-am cumparat atat de multe. Un singur baietel are mami!

10. Stiu ca uneori e greu ca trebuie sa le faci tu pe toate. Si ca nu ai ajutor, dar te asigur ca 80% din cele maritate nu sunt ajutate de sot. Asa ca mai bine nut e umpli de resentimente pentru ca l-ai rugat sa iti faca ceva si el tot nu ti-a facut.

Copilul meu imi da putere. Si am un motiv in plus ca sa fac tot posibilul sa fiu o femeie de succes in toate domeniile pentru ca el sa fie mandru de mami lui. Pot sa le am pe toate si merit asta. Atat eu cat si copilul meu. Am scris acest articol pentru a le ambitiona si inspira si alte mamici in situatia mea.
Capul sus!
Hai ca se poate!

Lupta si da tot ce ai mai bun din tine si vei reusi. Sau te multumesti cu gandul ca ai pierdut fara ca macar sa incerci sa faci ceva?
Daca simtiti ca nu mai ai puterea de a merge mai departe, sau daca ai nevoie de un sfat si de o mana de ajutor (in masura in care voi putea sa te ajut) nu ezita sa imi scrii si impreuna vom gasi solutii, vom gasi reteta succesului tau.
Imi doresc din suflet sa vad cat mai putine femei sacrificate si cat mai putini copii care sufera din cauza parintilor.

Citește și:

Daca vrei sa afli mai multe din experienta mea de mamica si din experientele altor mamici intra pe www.femeiadesucces.ro si vei primi si instant acces la cartea “100 de pasi pentru o viata fericita”

Pentru o lume mai fericita,
Theona
www.femeiadesucces.ro

&nbs

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.