Setari Cookie-uri

Limbajul trupului: Minighid de folosire

De cele mai multe ori, limbajul nonverbal este cel care transmite mesaje mai multe si mai puternice. Iata cateva indicii...

Locul asezarii si pozitia corpului

Daca cel cu care vorbesti are corpul orientat spre tine, atunci tu esti ceea ce il intereseaza in acel moment. Daca, in schimb, este orientat spre alta persoana, aceea este centrul de interes. Cel mai rau este daca trupul ii e orientat spre usa, pentru ca asta inseamna ca acea pesoana abia asteapta sa plece de acolo.

Foto: Shutterstock.com

Daca persoana cu care urmeaza sa vorbesti se aseaza in mijlocul spatiului disponibil, atunci acela este semnalul care tie iti spune ca vorbesti cu cineva foarte sigur pe el. Daca tinde sa se aseze la extreme, atunci fie nu isi doreste sa fie acolo, fie este vorba despre o persoana timida. Distanta pe care o ia fata de tine este, din nou, foarte sugestiva, iar aici nu cred ca trebuie sa dezvolt. Mainile in solduri sunt semn al atitudinii ofensive sau al dezacordului. Bratele deschise sau lasate lejer pe langa corp sugereaza ca interlocutorul tau se simte in largul sau.

Citește și:

Cum te joci tu cu ceea ce tocmai ai aflat?

Pe de alta parte, iti poti manipula interlocutorul sa creada ceea ce vrei tu sa creada, folosind false semnale dintre cele enumerate mai sus. Daca esti o actrita destul de buna, poate reusesti chiar sa schimbi perspectiva partenerului tau de vorbire.

Ai grija insa! Consumul excesiv de prefacatorie si semnale false dauneaza grav personalitatii!

Pentru a-ti exersa abilitatea de a citi emotiile oamenilor, iti recomand cu caldura serialul Lie To Me, deoarece actiunile au la baza exact interpretarile semnalelor pe care ceilalti le transmit inconstient.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.