Setari Cookie-uri

Designerul lunii octombrie: Andreea Tincu: Fara sa simt efectiv o colectie, nu am inceput nimic

Descoper-o pe Andreea Tincu, un designer de succes, cu un portofoliu bogat, in plina ascensiune.

Andreea Tincu este un designer vestimentar nonconformist si imprevizibil. Talentul si puterea de munca i se reflecta perfect in creatiile care-i poarta semnatura. Afla mai multe despre cariera ei si brandul pe care il reprezinta din interviul pe care ni l-a acordat:

1. Care este sfatul cel mai important pe care l-ai primit la inceputul carierei de designer?

Sfaturi am primit multe insa, ca orice tanar, am preferat sa invat din greselile mele decat din vorbele celorlalti. Chiar si acum, sunt destul de reticenta la sfaturi si le triez serios in functie de „sfatuitor”... Privind retrospectiv , cel mai important sfat l-am primit cu ceva ani in urma (20 !) de la mama Alinei si Laurei Cosoi.

Observand pasiunea mea pentru moda, in contradictie cu cariera de jurist pe care parintii mei sperau sa o aleg, m-a sfatuit, intre patru ochi, sa nu ii ascult si sa fac doar ce imi dicteaza sufletul, ceea ce vreau eu cu adevarat. A fost ceva de genul „din prea multa dragoste si siguranta dorita pentru copilul lor, parintii ii pot face intr-un final tocmai acestuia un neajuns”. A fost un sfat absolut corect si l-am urmat.
Andreea Tincu designer vestimentar interviu

Citește și:

2. Cand pregatesti o colectie tii cont mai mult de tendinte sau de ceea ce te inspira?

In toate colectiile pe care le-am creat pana acum, inspiratia a fost punctul central, doar de acolo am plecat. Fara sa simt efectiv o colectie, nu am inceput nimic. De multe ori, experienta isi spune cuvantul si anumite idei personale le ragasesc apoi si in liniile internationale.

Pentru serie, tendintele sunt foarte importante, imi face placere sa ma informez despre ce va fi prin participari la targuri internationale de profil, abonamente la reviste de gen sau efectiv research online.

colectia Nocturne No.25

3. Colectia Toamna/Iarna 2012-2013, Nocturne No.25 creeaza un impact vizual deosebit prin structurile din tricot si detaliile minimaliste. Ce concept a stat la baza realizarii tinutelor?

Este o punte de legatura intre trecut si prezent, intre valorile adevarate, traditionale si formele absolut inovative ale prezentului.

Citește și:

Colectia a avut intr-adevar foarte multe tricotaje, realizate in atelierul de creatie al fabricii Smirodava, un nume important in industria romaneasca, atat prin volumul mare de colectii realizate pentru piata internationala si nationala cat si prin traditia de peste 30 de ani in domeniu. Este o colectie cu linii geometrice, precise, in opozitie cu finetea matasii si a firelor folosite, un joc masculin/feminin, delicat/puternic.

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.