Setari Cookie-uri

Designerul lunii octombrie: Andreea Tincu: Fara sa simt efectiv o colectie, nu am inceput nimic

Descoper-o pe Andreea Tincu, un designer de succes, cu un portofoliu bogat, in plina ascensiune.

4. Promovezi doua segmente de piata diferite: creatii de podium si produse de serie. Povesteste-ne mai multe despre aceasta asociere.

Am fost tot timpul fascinata si de aspectul industrial al modei, imi place ca ceea ce creez sa se vanda si in cantitati mari, sa fie accesibil tuturor femeilor, nu numai celor cu o anumita forta financiara. Spun aceasta nu pentru ca nu mi-as dori sa putem produce colectii la preturi de serie insa este absolut imposibil sa ai aceleasi costuri de productie pentru aceste doua tipuri de linii.

De exemplu, la o rochie dintr-o colectie se poate lucre si 4 zile, timp in care un angajat executa minim 6 mostre de serie din care ulterior se produc sute de bucati . Acestea din urma efectiv aduc bani intregii companii, bani necesari atat cheltuielilor fixe cat si unui profit normal intr-o afacere.
Sense, summer 2012

Am inceput si mentin colaborarea cu Sense absolut corect , este o marca pe care o promovam impreuna si oferim celor interesati atat creativitatea unui designer cat si tot ceea ce tine de experienta industriala a unei companii extrem de serioase.

Citește și:

Imi place sa lucrez la mai multe proiecte, sa le duc la bun sfarsit pe toate , iar linia Sense imi ofera in permanenta provocari profesionale, ceea ce este essential pentru mine.

Exista foarte multa munca de echipa in spatele acestei linii de serie si fiecare dintre noi, de la designer la cel care impacheteaza marfa final, trebuie sa fie un profesionist. Nu este tocmai usor sa rezisti in acesti ani pe piata deoarece nivelul este extrem de competitiv, uneori dur, ti se cere sa creezi permanent atat colectii accesibile financiar cat si de o calitate, creativa & tehnica, compatibila cu brand –uri importante din lumea modei.

In my yellow tree Paralel, am inceput in vara aceasta un nou proiect- In my Yellow Tree (www.y-andreeatincu.com ), care promoveaza o linie fresh, un concept evergreen, realizat exclusiv din materiale naturale. Nu as putea sa spun care linie este mai importanta dintre acestea deoarece pentru mine au toate aceeasi valoare.

Citește și:

Ca si prioritate insa de lucru, seria este pe primul loc deoarece vanzarile asigura salariile sutelor de oameni, exista chirii ,credite care trebuiesc platite, nu mai este vorba doar de mine si de universal meu creativ.

5. Exista un element definitoriu regasit in fiecare colectie care-ti poarta semnatura?

Da… este o amprenta sa ii spun personala si anume trecerea de la zone extrem de precise, masculine la zone feminine, delicate, e asemeni unui joc de planuri , extrem de incitant.

6. Cum ai descrie stilul vestimentar pe care iti doresti sa-l promovezi in moda actuala?

Este stilul Andreea Tincu

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.