Setari Cookie-uri

Designerul lunii octombrie: Andreea Tincu: Fara sa simt efectiv o colectie, nu am inceput nimic

Descoper-o pe Andreea Tincu, un designer de succes, cu un portofoliu bogat, in plina ascensiune.

7. Care ar fi plusurile si minusurile pentru industria modei din Romania?

Personal am avut inspiratia sa lucrez pe termen lung doar cu branduri puternice, unde nu am simtit minusurile din atelierele mici de creatie. Ma refer la anumite utilaje, materiale ,acces la informatii sau efectiv la personalul specializat. Am refuzat din start firme in care nu am vazut stabilitatea financiara absolut necesara functionarii unui sistem .

Este dificil sa fac un diagnostic pentru minusuri, poate doar faptul ca multi industriasi gresesc enorm in alegerea unui designer nepotrivit sau considera ca ceea ce face un designer poate face oricine din fabrica cu o Burda intr-o mana si cu centimetrul in cealalta.

Andreea Tincu & Sense In acelasi timp si atitudinea multor designeri de a refuza sistemul industrial este infantil deoarece moda ramane o industrie si, daca nu ai flerul sa o intelegi, nu ai o sustinere finaciara pentru creatie artistica non stop, optiunile de viitor nu sunt tocmai roz.

Citește și:

8. In calitate de designer vestimentar, ce sfaturi le oferi celor care isi doresc sa practice aceasta meserie?

Sa nu ii intereseze parerea nimanui, sa isi asculte propriile instincte si sa munceasca foarte mult.

9. Care sunt cele mai importante proiecte pe care brandul Andreea Tincu & Sense
le pregateste pentru viitor?

Cele mai importante nu pot fi facute public deoarece atunci nu ar mai avea finalitatea dorita de noi . Moda nu este un domeniu in care sa fii prea deschis cu tot ceea ce tine de strategia ta. Bineinteles ca vom continua politica de consolidare a numelui prin diverse actiuni iar o parte din modelele de podium vor fi accesibile prin magazinele Sense, mai exact linia de tricotaje . In maxim o luna va functiona site-ul online www.andreeatincu-sense.com .

Paralel , exista planuri legate de comercializarea nationala si internationala a colectiilor , insa mai multe detalii vom oferi la momentul respectiv.

Citește și:

10. Ai un motto care te defineste sau iti caracterizeaza munca?

Sigur... „nu lasa pe maine ce poti face astazi !”

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.