Setari Cookie-uri

Ce ne invata povestile despre barbati?

Cateva cuvinte despre omul ros', zmeu si printi.

Tot vorbim despre Fat-Frumos, insa cate dintre noi se gandesc la tot ce a facut autenticul Fat-Frumos?

Rostim cuvantul compus si proiectam imaginea unui tanar chipes, pieptos, cu lancea in mana dreapta, cu scutul in mana stanga, in armura, calare pe un cal alb, naravas. Si ochii ni se transforma in inimioare, ca in desene animate.

Il vedem si atat, fara a ne mai gandi ca el trebuie sa fie alesul, singurul „print” ce ne poate salva de zmeul cel rau. Acest lucru se intampla din cauza ca, atunci cand a venit randul nostru sa ne citim povestile, saream direct la final, unde Frumosul se intorcea cu zana lui salvata si se casatoreau si traiau fericiti pana la adanci batraneti.

Pana la Fat-Frumos, vom cunoaste mai multi Spani

Nimeni nu isi gaseste alesul din prima. Te vei indragosti intai de persoane nepotrivite, persoane cu un spirit rau si urat precum chipul Spanului, persoane rautacioase si brutale precum Zmeul. Si toate astea nu ar fi chiar rele daca nu am da, din cand in cand, piept cu Muma Padurii, cu mama vitrega sau cu vrajitoarea cea rea, calare pe matura si cu acolitii care intotdeauna au un handicap (un ochi scos, o labuta retezata, coada dintr-un pamatuf de praf etc).

Citește și:

Partea si mai rea este ca, in viata reala, Sfanta Duminica sau Sfanta Vineri lipsesc – mai nou, isi pierd noptile in cluburi si nu mai au nimic sfant.

Oricat de mica, de tanara si de inocenta ai fi, intotdeauna se va gasi cineva care sa iti vrea raul. Daca nu este narcisista mama vitrega cu marul ei otravit, atunci va fi o baba carnivora care traieste intr-un palat de turta dulce sau lupul cel mare si rau care va vrea, intotdeauna, sa te vada mai bine.

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.