Setari Cookie-uri

In cautarea fericirii

Majoritatea oamenilor sunt atat de fericit, pe cat isi propun sa fie.

Cum putem fi fericite in fiecare zi?

Cum putem sa ne simtim in armonie cu viata, cu noi in sine, cu universul si cu toate lucrurile din jur?

Toti ne dorim fericirea, toti alergam dupa ea si facem tot ce ne sta in putinta pentru a o atinge.

De mici suntem invatate ca daca aratam bine, daca avem lucruri frumoase, daca invatam bine si obtinem un job bine platit care sa ne permita sa avem casa, masina si vacante frumoase, atunci vom fi fericite.

Prin urmare, alergam dupa toate acestea; suntem mereu preocupate sa obtinem toate acele lucruri materiale, acele titluri, acel job bine platit, acel statut social care sa ne aduca fericirea.

Si de multe ori, dupa ce dobandim toate acele lucruri care ni s-a promis de mici ca ne vor aduce fericirea, constatam cu uimire si tristete ca totusi nu suntem fericite.

sursa foto: Depositphotos.com

Si atunci, incepem iar sa alergam, dupa alte lucruri, care credem ca ne vor aduce fericirea. Si tot asa, ne petrecem viata intr-o continua fuga dupa fericire. Si observam ca, pe masura ce acumulam din ce in ce mai multe lucruri, fericirea pare ca tot nu vrea sa ramana la noi.

Citește și:

Suntem fericite atunci cand obtinem un lucru pe care ni-l dorim, insa dupa ceva timp, revenim iar la starea dinainte, in care iar suntem nefericite si nu suntem multumite cu ce avem si ne dorim altceva, care credem ca ne va aduce fericire.

Si tot asa… alergam dupa fericire… si parca nu o mai atingem niciodata!

De ce se intampla toate acestea?

Si ce este de facut pentru a iesi din aceasta “cursa a sobolanului” in care ne petrecem viata alergand dupa fericire?

Am observant in calatoriile mele prin viata si prin lume, doua feluri diferite de a cauta fericirea:

Cultura Occidentala

In vest se pune accent pe cautarea fericirii in lucrurile care se afla in afara noastra. Auzim in jurul nostru majoritatea oamenilor spunand ca: “voi fii fericit cand…” “voi avea 1 milion de euro”, sau “cand ma voi casatori cu persoana la care visez” sau “cand voi avea casa visurilor mele”. De mici ni se spune ca acestea sunt lucrurile care ne fac fericiti, iar media si societatea in care traim, sustin aceste idei.

Citește și:

Cultura Orientala

Aici se pune accent pe acceptarea conditiilor existentei, sustinand idea ca fericirea se afla in interiorul nostru, iar pentru a o dobandi, trebuie sa ajungem la armonie cu noi insine si cu intreg universul.
Incercand sa le combin pe cele doua, am inteles ca, fericirea intr-adevar vine din interior si ca depinde de noi sa alegem sa fim fericiti in fiecare zi, insa nu este nimic rau in a ne dori sa obtinem lucruri materiale care ne pot face viata mai confortabila si care ne pot ajuta sa impartim fericirea in jurul nostru.

Ce vreau sa spun cu asta?

Fericirea nu este un rezultat, ea este o stare a mintii si a sufletului.

Tu poti crea fericirea in mintea ta si in inima ta, indiferent de circumstantele din jurul tau.
Chiar daca inca nu ai casa pe care ti-o doresti, sau relatia minunata la care visezi, te poti simti fericita oricum si in orice moment, pentru ca tu esti cea care decide cum vrea sa se simta si de tine depinde starea pe care o ai in orice moment.

Citește și:

Chiar daca te vei simti mai confortabil in casa visurilor tale, nu ai nici un motiv sa iti amani fericirea, pana in momentul in care vei avea acea casa.

Poti decide sa te simti fericita chiar acum, cu ceea ce ai, din locul in care esti, in timp ce lucrezi la indeplinirea viselor tale si la obtinerea acelor lucruri pe care ti le doresti.

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.