Setari Cookie-uri

In cautarea fericirii

Majoritatea oamenilor sunt atat de fericit, pe cat isi propun sa fie.

Cu siguranta nu ne vom simti fericite daca ne vom gandi la lucrurile pe care nu le avem, daca ne plangem si ne intristam pentru ca nu putem sa obtinem (inca), ceea ce ne dorim – jobul dorit, casa visurilor sau relatia ideala.

Insa daca ne gandim la lucrurile frumoase pe care le avem deja, la experientele minunate de care am avut parte pana acum, la tot ce am obtinut pana in prezent si suntem recunoscatoare pentru toate acestea, cu siguranta ne vom simti mult mai bine si ne vom crea singure fericirea in interiorul nostru.

Pentru a ne putea simti mereu fericite, trebuie sa stim ca exista anumite lucruri pe care le putem face, care ne vor declansa aceasta stare de fericire si pe care, daca ii cunoastem si ii folosim mereu, vom putea sa ne simtim fericite, indiferent de circumstantele din jurul nostru.

In continuare, voi impartasi cu voi, cativa pasi pe care daca ii intelegem si ii facem in mod constant, vor aduce mai multa fericire in viata noastra:

Citește și:

Inconjoara-te de oamenii care te fac sa zambesti! Studiile arata ca suntem mai fericiti atunci cand suntem in preajma altor oamenii care sunt si ei la randul lor, fericiti. Sau, cum este vorba la noi: “Fericirea este contagioasa.” Este normal, atunci cand suntem alaturi de oameni care au o anumita stare de spirit, fie ea fericire, sau nefericire, tindem sa luam de la ei acea stare.

Indrazneste sa visezi! Nu iti fie frica sa te gandesti la lucrurile pe care ti le doresti si sa te imeginezi in posesia lor. Multi oameni nu indraznesc sa viseze, deoarece le este frica sa nu fie dezamagiti, daca lucrurile nu vor iesi asa cum si-ar dori. Insa, ceea ce ei nu stiu, este faptul ca, sa visezi la ceea ce iti doresti si sa iti imaginezi ca obtii acel lucru, reprezinta o parte importanta a procesului de realizare a visului. Asadar, este important sa visam, pentru a reusi sa obtinem lucrurile pe care ni le dorim.

Citește și:

Fa lucrurile care iti plac! Poate ca nu vei putea calatori in fiecare luna, sau sa dansezi in fiecare zi, insa daca vei face din cand in cand, lucrurile care iti plac, te vei simti fericita, nu doar atunci cand le faci, ci acea stare va persista si ori de cate ori iti vei aminti de acele momente, te vei simti fericita.

Asculta-ti inima! Probabil acesta este sfatul pe care il auzi cel mai des. Insa este si cel mai simplu si clar lucru care ne poate aduce fericirea. Numai atunci cand ne uitam in interiorul nostru si ascultam vocea aceea firava care incearca sa ne spuna ceva, cand o intelegem si o urmam, vom fi intr-adevar fericite. Ea este sigura care ne cunoaste si care stie ce ne implineste.

Stabileste-ti scopuri clare! A avea un scop clar, ne ajuta sa ne concentram atentia asupra unui lucru pe care ne dorim sa il realizam, ne da un motiv sa facem lucrurile pe care le facem, ne da un motiv sa ne trezim dimineata. Atunci cand avem un scop clar, ne simtim mai energizate, mai pline de entuziasm si implicit, mai fericite.

Citește și:

Toti ne dorim sa fim fericiti… Iar in noi este puterea de a ne crea aceasta fericire in fiecare moment. De noi depinde sa alegem sa pasim in fiecare zi pe drumul fericirii.

Cu drag,

Andreea Dumitru


www.femeieimplinita.com

sursa foto prima pagina: Depositphotos.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.