Setari Cookie-uri

Schimbandu-ti perceptia iti poti schimba viata

3 moduri de a schimba perspectiva

“Daca schimbi felul in care te uiti la lucrurile din jur, lucrurile la care te uiti se vor schimba” – Wayne Dyer

Evenimentele din jurul nostru, nu sunt nici bune, nici rele… Ele doar SUNT!

Insa, felul in care noi le privim, ne permite sa le interpretam din diferite perspective.

Unii oameni reusesc mereu sa priveasca lucrurile dintr-o perspectiva pozitiva.
Ei au abilitatea de a vedea orice situatia dintr-o perspectiva care le permite sa o rezolve cu succes. Ei reusesc sa transforme o situatie aparent negativa intr-una pozitiva. Ei vad intotdeauna partea plina a paharului, indiferent de cat de gol il vad ceilalti din jur.

Pe de alta parte, sunt acei oameni, care privesc intotdeauna lucrurile dintr-o perspectiva negativa. Chiar si lucrurile bune, le considera pure intamplari si nu cred vor dura prea mult. Acesti oameni, vor trai toata viata in nefericire, fara sa isi dea seama, ca sursa nefericirii lor, sunt chiar ei insisi.
Ne putem schimba viata, adoptand puncte de vedere pozitive.

Citește și:

Putem alege modul in care sa privim lucrurile din jur, obstacolele pe care le intampinam si oamenii cu care interactionam, in asa fel incat, perspectiva adoptata sa ne serveasca scopurilor noastre si sa nu ne mai saboteze sau limiteze.

Majoritatea oamenilor isi limiteaza existenta, din cazua faptului ca lasa evenimentele din afara sa ii afecteze, iar acest lucru se datoreaza faptului ca ei aleg sa le priveasca din perspectiva nepotrivita.

Atunci cand vei intelege ca modul in care percepi viata si lumea din jur, este o alegere constienta, si ca tu iti poti schimba perceptia asupra a ceea ce te inconjoara, vei reusi sa iei controlul asupra vietii tale si sa o indrepti in directia dorita de tine.

Ceea ce se intampla in jurul tau, nu reprezinta cauza lipsei rezultatelor pe care ti le doresti in viata ta, ci perspectiva din care tu alegi sa privesti lucrurile; modul in care tu interpretezi evenimentele.

Citește și:

Daca nu esti multumita cu rezultatele pe care le ai si te consideri victima a imprejuratilor nefericite din viata ta, poate ar fi momentul sa iti revizuiesti felul in care percepi tu lucurile, persoanele si evenimentele din viata ta.

Arta de a-ti schimba perspectiva negativa asupra lumii, intr-una optimista nu consta in ignorarea problemelor, ci in faptul de a detine suficienta flexibilitate in gandire pentru a alege un punct de vedere care sa fie in avantajul si nu in detrimtentul tau.

Cel care detine cele mai multe puncte de vedere, are si cele mai multe solutii si prin urmare, cea mai mare sansa de a controla rezultatul oricarei situatii.

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.