Setari Cookie-uri

Schimbandu-ti perceptia iti poti schimba viata

3 moduri de a schimba perspectiva

Haideti sa vedem in continuare, cum putem schimba perspectiva din care privim lucrurile, pentru a ne oferi o mai mare flexibilitate in gandire si implicit, mai multe solutii de a rezolva problemele care pot aparea, in loc sa ne lasam invinse de ele.

1. Nu exista esec!


Esecul este o atitudine, ci nu un rezultat
. Adica, nu are nici o legatura cu rezultatele la care ajungi, ci cu perspectiva din care privesti lucrurile.

Fiecare esec, sau greseala, este o ocazie mascata de a invata. “Esecul” este o parte necesara din procesul de invatare, ci nu sfarsitul acestuia.

Cel mai bun exemplu in acest sens, este dat de Thomas Edison, care a reusit sa inventeze becul, dupa 10.000 de incercari!!!!! Iar cand a fost intrebat, de ce nu renunta, dupa atatea esecuri, el a raspuns:

Eu nu am esuat niciodata. Am reusit sa gasesc mai multe metode care nu functioneaza. Cand voi elimina toate metodele care nu functioneaza, o voi descoperi pe cea care va functiona.”

Citește și:

2. Schimba intrebarile pe care ti le pui!

De intrebarile pe care ni le punem, depind acuratetea perceptiilor noastre, precum si succesele, placerea, bucuria, furia sau mirarea de care avem parte in fiecare zi.

Multi oameni nu reusesc sa iasa din anumite situatii, sau sufera din cauza ca isi pun mereu aceleasi intrebari negative.

Spre exemplu, in loc sa intrebam: “De ce nu pot sa rezolv aceasta situatie?”

Sa incercam sa reformulam aceasta intrebare, dintr-o perspective pozitiva: “Cum sa rezolv acest lucru in cel mai usor mod cu putinta?”

Daca standardul tau de viata este unul scazut, analizeaza-ti intrebarile pe care ti le pui si gandeste-te cum sa le reformulezi pentru a vedea lucrurile dintr-o perspective pozitiva.

3. Daca metoda ta nu functioneaza, incearca altceva!

Cand nu gasesc o solutie pentru o anumita situatie, multi oameni spun: “Dar intotdeauna am facut in acest fel” sau “Nu sunt genul de persoana care sa faca altceva”.

Citește și:

Insa, este important sa intelegem si sa constientizam, ca tot ce ne vine sa facem in mod natural, este mai degraba rodul obisnuintei (asa am fost programati sa procedam), decat al potentialului nostru.

Daca vrei sa obtii rezultate diferite, iesi din zona de confort si actioneaza diferit!

Cei mai puternici oameni din istorie, sunt cei care au dat dovada de o foarte buna flexibilitate in gandire si care au putut sa priveasca lucrurile din mai multe unghiuri, oferindu-le astfel posibilitatea de a gasi cele mai bune solutii la situatiile care s-au ivit.

Fiecare dintre noi poate dobandi aceasta flexibilitate in gandire si poate sa aleaga modul in care percepe viata si tot ceea ce il inconjoara, in asa fel incat sa ii serveasca scopurilor sale si obtinerii rezultatelor dorite.

Daca ti-a placut acest articol, te invit pe blogul meu sa citesti un articol despre puterea gandurilor si despre felul in care gandurile ne pot influienta realitatea. Il poti gasi aici.

Citește și:

De asemenea, am si un cadou pentru tine, PDF-ul “Cum Sa Fii O Femeie Implinita” pe care il poti descarca GRATUIT aici

Te imbratisez cu drag,

Andreea Dumitru

femeieimplinita.com

sursa foto interior si prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.