Setari Cookie-uri

Depresia reactiva, rezultatul factorilor psihosociali

Depresia reactiva este tipul cel mai frecvent intalnit de depresie

Pentru a afla mai multe despre acest tip de depresie am stat de vorba cu Dr. Anca Talasman, medic primar – psihiatrie, care ne-a explicat:

Cea mai frecventa intrebare cu care se confrunta un psihiatru atunci cand are in fata o persoana diagnosticata cu depresie este: “Depresia asta de unde vine? Am provocat-o eu? O sa treaca vreodata?”



Cum diferentiem o depresie endogena de o depresie reactiva?

Depresia endogena este acel tip de depresie care are ca si cauza, factorii biologici, ereditari. In schimb, depresia reactiva este determinata de factori psihosociali, de un eveniment traumatic, dificil prin care persoana trece la un moment dat in viata.

Debutul simptomatologiei in depresia reactiva nu se produce intotdeauna imediat dupa actiunea factorului favorizant sau in proximitatea acestuia. De cele mai multe ori acest lucru se intampla la o perioada variabila de la actiunea lui, frecvent prin efect cumulativ.

Citește și:


Primii 10 factori stresori in viata unui individ sunt in ordine descrescatoare ca intensitate: decesul sotului/ sotiei, divortul, decesul unui membru apropiat al familiei, separarea maritala, ranirea sau boala personala severa, pierderea serviciului, condamnarea la detentie, decesul unui prieten apropiat, sarcina, reajustarea in afaceri.

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.