Setari Cookie-uri

Depresia reactiva, rezultatul factorilor psihosociali

Depresia reactiva este tipul cel mai frecvent intalnit de depresie

Cum se manifesta depresia reactiva?


Depresia poate afecta pe oricine, indiferent de sex, varsta, pregatire intelectuala sau nivel socio-economic, insa nu fiecare dintre noi raspunde la fel la acesti factori declansatori, favorizanti.

Reactia emotionala depinde de terenul pe care se grefeaza acesti factori, si cand spunem teren, ne referim la existenta in istoricul medical al pacientului a unei tulburari de personalitate, a unei tulburari anxioase, prezenta lor fiind factor de prognostic nefavorabil.

Ca simptome specifice ale depresiei reactive intalnim dispozitia depresiva, iritabila, irascibilitatea, nervozitatea sau scaderea pragului de toleranta la frustrare.

Bolnavul poate sa zambeasca sau chiar sa nege schimbarea de dispozitie, dar sa se planga in schimb de dureri persistente (cel mai frecvent intalnite fiind durerile de spate) care nu cedeaza la antalgice si care de obicei nu au o cauza fiziologica sau de alte suferinte somatice. La fel, poate sa prezinte accese de plans sau dimpotriva sa acuze incapacitate de a simti emotiile.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.