Setari Cookie-uri

Mic dictionar de vise: Cele mai intalnite simboluri

Decodarea imaginilor din vis

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost fascinati de vise. Uneori erau considerate mesaje trimise de zei prin care incercau sa-i avertizeze pe oameni cu privire le evenimente colective sau individuale care urmau sa se intample.

Fiecare vis in parte spune o poveste despre dorintele sau nevoile celui care viseaza, existente in subconstient. Iata simbolurile care apar cel mai des in visele noastre si care este semnificatia lor.

1. Animale

Acestea simbolizeaza obiceiuri adanc inradacinate dar si emotii ascunse. Daca visezi un animal care te ataca, acesta semnifica teama sau agresiune reprimata.

Pot reprezenta si vesti de la prietenii sau reinnodarea unei legaturi rupta brusc.

2. Copii

Prezenta lor in vise anunta inceputul unui nou proiect sau a unei relatii. Pot simboliza si nevoia de afectiune, tandrete si protectie. Sexul copilului are mare importanta in decoadrea acestui vis. Daca e un baietel, vei avea parte de o neplacere pe termen scurt. Daca visezi o fetita, cineva isi doreste o relatie amoroasa cu tine.

Citește și:

3. Hainele

Acestea reflecta modalitatea in care crezi ca esti perceputa de ceilalti. Daca sunt noi si in stare buna, te astepti sa primesti laude, complimente sau sa-ti fie recunoscute niste merite. Hainele murdare sau deteriorate reflecta o proasta imagine de sine sau pot fi prevestitoare unui ghinion.

4. Par si dinti

Visele in care iti cad parul sau dintii semnifica o pierdere constanta de energie sau chiar o scadere a dorintei sexuale. Totodata, persoana care se viseaza pierzand par sau dinti se teme ca isi pierde puterea de atractie.

imagine cap uman sursa shutterstock

5. Teste sau examene

Acestea simbolizeaza un prag pe care trebuie sa il treci sau o etapa din viata ta in care esti pusa la incercare. Poate fi si semnul unei nevoi serioase de analiza interioara.

6. Moartea

Este unul dintre cele mai des intalnite simboluri. De regula, aceasta nu prevesteste decesul unei persoane apropiate ci semnifica incheierea unui ciclu vechi din viata si inceputul altuia sub cele mai bune auspicii.

Citește și:

7. Caderea in gol

Cei mai multi oameni sunt ingroziti de senzatia de cadere din vis. Aceasta se refera la pierderea controlului asupra unei situatii sau declinul brusc dupa un succes rasunator. O alta interpretare este aceea ca daca vei atinge pamantul in prabusirea ta, vei muri in curand. Aceasta este insa doar in interpretarea traditionala. De regula, in momentul in care ajungi aproape de pamant, te trezesti pur si simplu din vis.

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.