Setari Cookie-uri

Tratamentul balnear in infertilitatea feminina

Infertilitatea e o realitate a zilelor noastre, cand tot mai multe cupluri experimenteaza imposibilitatea obtinerii unei sarcini.

Indicatii

Cura balneara are efecte pozitive prin reglarea neuro-hormonala si reducerea inflamatiei cronice pelvine si ajuta la imbunatatirea starii generala a organismului, care este implicata intr-un procent ridicat in succesul fertilitatii.

Pe langa infertilitatea feminina, aceasta terapie mai poate trata si alte afectiuni, cum ar fi hipoplazia endometriala, endometrioza si adenomioza, Boala Inflamatorie Pelvina, obstructia tubara, statusurile postoperatorii, dismenorea de diferite origini, precum si sindromul intermenstrual.

Contraindicatii

Cura balneara nu este recomandata in cazul existentei unui chist ovarian mai mare de 3 cm si care nu raspunde la tratament medical sau a unui nodul (sau noduli) fibromatos mai mare de 2 cm in diametru, mai ales daca acesta se asociaza cu anumite complicatii.

De asemenea, tratamentul nu este indicat a fi efectuat la mai putin de 8 saptamani de la o interventie chirurgicala si nici in cazul unor procese maligne care nu au depasit termenul de 5 ani de la diagnostic decat cu avizul medicului oncolog.

Citește și:

Alte afectiuni care nu permit efectuarea unei cure balneare sunt procesele acute sau subacute inflamatorii pelvine, infarctul miocardic recent, hipertiroidia, epilepsia, bolile psihice, tuberculoza - inclusiv cea genitala, anemiile severe etc.

Cura balneara se poate efectua la cabinetul de Ginecologie al Bazei de Tratament a Hotelului Danubius Sovata, unde pacientii vor primi toate datele despre pasii care trebuie urmati in vederea stabilirii unui diagnostic corect si a unui tratament adecvat.

sursa foto prima pagina: DepositPhotos

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.