Setari Cookie-uri

Tratamentul balnear in infertilitatea feminina

Infertilitatea e o realitate a zilelor noastre, cand tot mai multe cupluri experimenteaza imposibilitatea obtinerii unei sarcini.

comunicat de presa

De obicei, dupa 1 an de incercare de procreere in conditii normale si fara folosirea metodelor anticonceptionale se poate vorbi de infertilitate, primara sau secundara, dupa caz. Se estimeaza ca in Romania aproximativ 15 – 18% din populatia aflata la varsta fertila se confrunta cu aceasta problema, ceea ce inseamna – mai exact – ca unul din sase cupluri intampina dificultati in a avea un copil.

Domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist in infertilitate, recomanda tratamentul balnear bazat pe bai si irigatii cu apa sarata hiperconcentrata, electroterapie si namol sapropelic peloidogen prelucrat si sterilizat, care are efecte benefice datorita compozitiei de estrogen si progesteron like din Lacul Ursu.

Cel mai important lucru este ca cei doi parteneri sa fie informati si indrumati corect asupra a ce au de facut din punct de vedere al investigatiilor si al tratamentului, iar acest lucru se intampla daca ei beneficiaza de sfatul unui specialist in domeniu, alaturi de care pot parcurge toate etapele de informare si stabilire a planului de investigatii si tratare a infertilitatii.

Citește și:


“In cazul infertilitatii de origine hormonala, cura balneara combinata cu tratamentul hormonal de stimulare (pentru inseminare sau fertilizare in vitro) are efecte superioare terapiei hormonale izolate.

Cura balneara are in acest caz un rol de reglator endocrin al axei hipotalamo – hipofizo – ovariene.

La toate acestea se adauga si consilierea cuplului, care este extrem de importanta, pentru ca ea vizeaza unele lucruri practice de care partenerii trebuie sa tina seama, cum ar fi dieta profertilitate, alimente interzise, recomandari privind detoxifierea si regenerarea celulara”, explica domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog specialist infertilitate, medicina reglarii fiziologice si medicina antiaging in cadrul Clinicii Ginestetica.

Cura balneara

Tratamentul balnear in infertilitatea feminina incepe cu un examen ginecologic amanuntit, care cuprinde printre altele si investigarea ultrasonografica transvaginala.

Citește și:

Dupa caz, pot fi recomandate irigatii locale cu apa sarata, namoloterapie locala interna si externa, masaj terapeutic sau unde scurte.
Toate acestea reprezinta o etapa importanta in pregatirea uterului si endometrului pentru viitoarea sarcina, marindu-se astfel sansele de procreere si implantare a embrionilor.

La acestea se adauga climatoterapia relaxanta, cunoscandu-se faptul ca una din componentele principale ale infertilitatii este reprezentata de mediul stresant in care partenerii isi duc de obicei viata si isi desfasoara activitatea.

Importanta tuturor acestor pasi se explica prin faptul ca un embrion uman de calitate provine dintr-un organism matern sanatos, atat organic cat si functional. Iar un embrion de calitate va determina o sarcina sanatoasa si o nastere fara complicatii. Si cel mai important – un copil sanatos.

Citește și:

Baile sarate, namolul, masajul si electroterapia asigura obtinerea rezultatelor dorite, iar legatura cu pacientele se va tine ulterior, pentru monitorizarea evolutiei si recomandari ulterioare personalizate.

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.