Setari Cookie-uri

Dictionar de simboluri: Culoarea personalitatii tale

Mesajele secrete transmise de culori

Maro

Cei care poarta aceasta culoare calda sunt inclinati catre securitate, protectie si siguranta materiala. Toate nuantele de maro sunt sobre, serioase si desemneaza o persoana cu picioarele pe pamant.

Valorile traditionale sunt foarte importante pentru cei care se inconjoara de aceasta culoare si tin foarte mult la familie. Desi sunt traditionalisti, oamenii care apreciaza maroul si toate nuantele de pamant sunt usor de abordat, isi fac prieteni lesne si nu le place singuratatea.

Denota o anumite maturitate a gandului si o personalitate solida, insa greu de schimbat.

Gri

Acesta este simbolul nepasarii, al detasamentului si al compromisului. Insa in acelasi timp, arata o mare inclinare catre diplomatie si rezolvarea pe care amiabiala a conflictelor.

Poate semnala si o raceala sufleteasca, un om caruia ii este teama de sentimente si nu vrea sa se implice.

Citește și:

Griul este preferat de oamenii care isi ascund foarte bine emotiile si sunt mereu intr-o stare sufleteasca stabila. Nimic nu ii poate clinti atunci cand au luat o hotarare.

Uneori, poate insemna si o stare depresiva sau de haos din care insa se va naste stabilitatea si puterea de concentrare.

Alb

Semnificatia albului este impartasita, in general, de toate culturile. Culoarea desemneaza puritatea, inocenta dar si intregirea spirituala. In cultura indiana, oamenii poarta alb atunci cand moare cineva apropiat, ca simbol al intregirii spiritului.

Stimuleaza creativitatea si purificarea spirituala. Dincolo de intelesul traditional, este culoarea protectiei, a incurajarii si ofera un sentiment de pace.

Insa prea mult alb poate insemna exact contrariul: detasare spirituala, dezolare si izolare.
Uneori, albul marcheaza un final al unei etape din viata si inceputul alteia.

Citește și:

Negru

Aceasta este culoare misterului, a seductiei si a necunoscutului. Psihologii cred ca oamenii care poarta foarte mult negru incearca sa se protejeze de emotii negative si vor sa ridice o bariera intre ei si lumea exterioara.

De asemenea, incearca sa isi ascunda slabiciunile, vulnerabilitatile si nesiguranta.
Negrul reprezinta disparitia celorlalte culori prin absorbtie si absenta luminii. Dar ceea ce este ascuns de negru va fi descoperit de alb.

Toti simtim ca avem nevoie de aceasta culoare intr-un anumit moment al vietii, atunci cand vrem sa ascundem: incercam sa ne ascundem greutatea, sa ne ascundem durerea, sa ne ascundem emotiile.
Atunci apelam la negru, culoare care simbolizeaza uneori detasarea emotionala.

sursa foto prima pagina shutterstock femeie cu machiaj curcubeu

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.