Setari Cookie-uri

Razvan Suma: Muzica clasica, caldura pentru trup si suflet

Despre muzica, pasiune si iubire.

6. Ce sfaturi ai acorda unui tanar care se afla la inceput de drum in aceasta industrie?

Ar fi nevoie de mai multe lucruri, de exemplu i-ar trebui multa memorie, pentru a avea unde sa depoziteze amintiri de toate felurile, extrem de diverse. Sa isi ia cu el un pasaport foarte gros, pentru toate tarile pe care le va vizita. Un suflet mare, de unde sa scoata toate sentimentele sale in concerte si unde sa poata pune toate aprecierile directe. Niste tratamente pentru imunizare, pentru ca la concert nu te intreaba nimeni daca esti bolnav sau nu - tu trebuie sa fii acolo si sa canti cel mai bine - si daca are de unde, mult noroc, pentru a ajunge la toate scrise mai sus.

Nu trebuie uitat de munca - o munca asidua, intensa si pasionala, care nu are caracteristicile muncii de birou, ci una la care ajungi sa visezi noaptea, sa nu mai poti astepta dimineata pentru a merge la ea.

Citește și:

7. Ce proiecte ai pentru acest sfarsit de an?

"Va place… Brahms?" - turneul meu national in 12 orase din Romania pe care il prezint intre 8 si 29 octombrie alaturi de un mare pianist spaniol si un foarte bun prieten : Josu Okinena. Este pianistul alaturi de care cant de 10 ani.


Povestea intalnirii noastre se leaga de o intamplare inedita si amuzanta, petrecuta si ea pe taram spaniol, in anul 2002, cand am participat la concursul international „Villa de Llanes”, unde trebuia sa imi aleg, din lista pusa la dispozitie de organizatori, un pianist corepetitor. Am ales si am fost convins, dupa sonoritatea numelui, ca este vorba despre o artistă… japoneza! Surpriza a fost mare cand am vazut ca nu este vorba despre o pianista, ci despre un pianist si nu japonez, ci spaniol ! Am cantat impreuna in cele mai importante sali de concerte din Spania, Romania sau Argentina (Auditorio Nacional de Madrid, Kursall - San Sebastian, Teatro Colon - Buenos Aires, Argentina). Va asteptam cu mult drag sa ne ascultati !

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.