Setari Cookie-uri

Legaturi periculoase: Idilele imorale din pelicule de Hollywood

Incest, pedofilie si fetisuri sado-masochiste, lumea filmului le are pe toate

2. Lolita – 1962

Nimeni nu se astepta ca marele regizor Stanley Kubrik sa regizeze un film precum Lolita, adaptat dupa romanul cu acelasi nume de Vladimir Nabokov.

Personajele principale sunt un vaduv trecut binisor de 40 de ani si o adolescenta de 12 ani care incepe sa isi descopere sexualitatea. Fascinat de copila, acesta cauta orice mijloace prin care ar putea sa se apropie de ea si se casatoreste cu mama fetei.

Aceasta descopera toata gandurile necurate ale barbatului fata de fiica sa in jurnalele acestuia. Humbert isi scria minutios fanteziile legate de Lolita iar pe mama o numea „muierea Haze”, vaca, mama isterica, baba proasta.

Femeia moare iar barbatul ramane tutorele legal al fetei. El profita de pozitia sa si o duce intr-o calatorie prin Statele Unite iar cei doi fac sex in fiecare camera de hotel.

Productia semnata de Kubrik nu arata scenele de sex si nici nu intra foarte mult in fanteziile personajului principal insa regizorul a gasit modalitati foarte sugestive de a sublinia relatia imorala dintre cei doi fara ca intregul film sa capete tente pronografice, sau dezgustatoare, in ciuda subiectului mai mult decat controversat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.