Setari Cookie-uri

5 filme de dragoste pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata

Cele mai emotionante productii cinematografice

3. What dreams may come – O iubire fara sfarsit ( 1998)

Ca toate celelalte filme in care joaca Robin Williams, What dreams may come te va arunca intr-o valtoare de sentimente si nu stii daca sa razi sau sa plangi. Nu iti face griji, vei ajunge sa le faci pe amandoua in acelasi timp. Chris si Annie se indragostesc unul de celalalt, se casatoresc si fac doi copii frumosi.

Cei mici sunt insa ucisi intr-un accident de masina, Annie face depresii nervoase iar casatoria lor se duce incet de rapa. Cu toate acestea, ei isi gasesc mereu drumul catre dragostea care i-a legat.

Atunci cand toate lucrurile pareau ca se indreapta, Chris moare intr-o maniera asemanatoare copiilor sai. Totusi, sufletul sau nu poate sa accepte ca drumul lui pe pamant a luat sfarsit si refuza sa mearga mai departe.

Cand reuseste sa se impace cu ideea, se trezeste intr-un spatiu idilic, desprins parca din tablourile realizate de sotia sa.

Citește și:

Tot filmul are o tenta suprarealista iar imaginile sale puternice te vor marca. De altfel, pelicula a fost premiata cu un Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

What dreams may come omagiaza doua teme centrale: dragostea si moartea, amandoua vesnice, amandoua fara scapare, amandoua modalitati prin care conditia umana poate ajunge la un nivel superior.

In ciuda aerului sumbru de la inceput, finalul este nespus de fericit. Cei doi indragostiti, asemenea eroilor din Divina Comedia care are o infleunta puternica in desfasurarea actiunii, se vor intalni din nou in propria versiune a Paradisului.

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.