Setari Cookie-uri

Top 3 carti celebre inspirate de Twilight

Fenomenul fanfic "Fifty Shades of Grey" ia amploare

2. Gabriel’s Inferno, Gabriel’s Rapture si Gabriel's Redemption – Sylvain Raynard

Titlu fanfiction: University of Edward Mason

Aceasta este cartea pe care o putem compara cel mai usor cu Fifty Shades of Grey, daca nu in ceea ce priveste succesul comercial ci in ceea ce priveste desfasurarea actiune.

La origine, Edward Masen (numele vampirului inainte sa fie transformat si adoptat de sexy-doctorul Cullen) este un profesor specializat in operele lui Dante iar Bella este studenta lui.

In lucrarea publicata, fermecatorul dascal Gabriel Emerson este un pedagog innascut in timpul zilei iar noaptea duce in secret o viata de desfrau. Acum apare in scena Julianne Mitchell, o tanara foarte inzestrata insa cu un trecut intunecat. Ceea ce el nu stie este faptul ca intre cei doi exista o legatura mai veche de care isi aminteste doar Julia.

Citește și:

Personajele sunt prinse intr-o poveste torida de seductie care le poate aduce fie mantuirea, fie distrugerea.

Twilight nu este singura sursa de inspiratie a lui Raynard. Pe parcursul cartii apar numeroase trimiteri si metafore desprinse din universul artistic al lui Dante.

3. Beautiful Bastard si Beautiful Stranger – Christina Hobbs si Lauren Billings

Titlu fanfiction: The Office

Aparuta in mediul online sub pseudonimul Christina Lauren, The Office si-a atras rapid un numar atat de mare de cititori incat cele doua autoare s-au declarat pe moment coplesite de fenomen.
Pentru tiparire, Bella s-a transformat in Chloe Mills iar Edward a devenit Benett Ryan.

Ea studiaza pentru a-si obtine o diploma in Managementul Afacerilor si se angajeaza intre timp la compania condusa de Ryan. Desi acesta se poarta foarte dur cu ea, se simte atras de tanara inocenta, dulce si naiva.

Citește și:

Intr-o seara, la finalul programului, cei doi raman singuri in cladire pentru ca Benett vrea sa-i asculte discursul lui Chloe pentru o intalnire foarte importanta. Cei doi cedeaza tentatiei si fac sex in numeroase locuri din cladirea de birouri.

Pe masura ca afacerea se dezvolta, creste si pasiunea celor doi pana in momentul in care seful isi asume meritele pentru succesul unui proiect de-al femeii.
Legatura celor doi se rupe si ea isi da demisia. Plin de remuscare si mistuit de dor, Ryan isi cere scuze si se iubesc fericiti pana la adanci batraneti.

Criticii nu au fost prea blanzi cu aceasta opera si le-au acuzat pe cele doua autoare de lipsa de originalitate si prea multe clisee per paragraf. In ciuda acestui lucru, Beautiful Bastard a avut un succes rasunator pe piata americana. Drept urmare, Hobs si Billings au scos partea a doua, Beautiful Stranger. Volumul nu se concentreaza asupra lui Chloe ci are in centru peripetiile amoroase ale prietenei acesteia.

Citește și:

sursa foto prima pagina shutterstock femeie in negru

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.