Setari Cookie-uri

Mita Biciclista, Zaraza si Lissette Verea: 3 femei teribile ale Bucurestilor din alte veacuri

Femei din Romania care au facut legenda

2. Zaraza

Povestea ei este inconjurata de foarte mult mister si o parte dintre istorici cred ca este pur si simplu o legenda. Pe de cealalta parte, sunt voci care cred ca a existat un model real pentru femeia cantata si iubita de Cristian Vasile.

Povestea tragica de dragoste a celor doi a fost romantata de Mircea Cartarescu in volumul sau “De ce iubim femeile”. El vorbeste despre o iubire patimasa si doi barbati indragostiti de o singura femeie. Un sir de actiuni distructive duce la moartea frumoasei mondene iar cantaretul Cristian Vasile, in disperarea sa, consuma in fiecare zi din cenusa iubitei sale.

Femeia despre care se crede ca a servit ca model pentru Zaraza era o prostituata de o frumusete rapitoare care prefera intotdeauna clientii cu bani iar printre amantii sai se numara o serie intreaga de boieri bucuresteni.

Citește și:

Cristian Vasile este insa cat se poate de real si se spune ca cei doi s-au cunoscut in 1944 si a fost dragoste la prima vedere.

Tiganul-crai Zavaidoc ravnea si el la dragostea frumoasei si din gelozie, a comandat crima unui alt barbat din anturajul sau.

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.