Setari Cookie-uri

Top 4 fete rele din carti bune

Cele mai interesante personaje feminine negative din literatura

3. Emma Bovary – Madame Bovary, Gustave Flaubert

Madame Bovary nu este un personaj insetat de putere sau o vrajitoare maleifca. Ea este o femeie care cada prada snobismului, mofturilor si propriei superficialitati. Este se casatoreste cu un medic de tara, un barbat blajin, iubitor, fara ambitii prea mari. Desi spera ca un copil ii va schimba viata, ea descopera ca maternitatea nu se potriveste cu aspiratiile sale si isi neglijeaza copilul.

Emma Bovary incepe sa tanjeasca dupa fiorul pasiunii pe care nu il simte alaturi de sotul ei. Prin urmare, incepe o poveste de dragoste cu tanarul Rodolphe Boulanger. Dupa 4 ani de iubire clandestina, Emma devine din ce in ce mai agasanta pentru amantul ei iar acest o paraseste.

Isi gaseste totusi consolarea in bratele lui Leon. Aceasta ultima aventura o va costa din greu, la propriu si la figurat. Visand la o viata printre bogatii Frantei, Emma cheltuie peste masura si isi face datorii pentru obiecte de lux, mult peste posibilitatile sale.

Citește și:

Presata de creditori, singura ei solutie este sa isi puna capat zilelor, lasandu-si astfel copila orfana de mama. La scurt timp, prada depresiei, moare si sotul ei. Copila lor ajunge intai in casa unei rude si dupa moartea acesteia, este fortata sa lucreze intr-o moara pentru a-si castiga painea.

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.