Setari Cookie-uri

Top 4 fete rele din carti bune

Cele mai interesante personaje feminine negative din literatura

4. Bellatrix Lestrange – Harry Potter, J.K. Rowling

Bellatrix Lestrange este unul dintre devoratorii Mortii, adepti loiali lui Cap-de-Mort din seria Harry Potter. Autoarea romanelor o descrie ca pe o femeie superba a carei frumusete a fost distrusa de anii petrecuti in Azkaban. Ea a fost intemnitata pentru ca i-a torturat pe Alice si Frank Poponeata pana cad cei doi si-au pierdut mintile din cauza blestemelor repetate la care au fost supusi.

Desi nicaieri in carti nu este descrisa o legatura amoroasa intre ea si inamicul lui Harry, in numeroasele interviuri acordate de J.K Rowling, scriitoarea spune ca pasiunea cea mai mare a lui Bellatrix este Stiti Voi Cine.

Tinerii elevi de la Hogwarts dar si ceilalti Devoratori se tem de ea din cauza cruzimii de care da dovada in numeroase randuri.

Una dintre cele mai dure scene ale sale este alaturi de Hermione Granger pe care o tortureaza cu unul dintre cele 3 blesteme de neiertat si ii cresteaza pe brat cu un cutit expresia „sange-mal”, cea mai mare jignire adusa unui vrajitor nascut din parinti fara puteri magice.

Citește și:

sursa foto prima pagina shutterstock femeie cu machiaj de vrajitoare

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.