Setari Cookie-uri

Fii tu insati! Cum sa iti cresti increderea in tine

Invata sa iti cresti increderea in tine!

Fiecare dintre noi ne identificam cu anumite lucruri care ne definesc. Unii dintre noi ne identificam cu job-ul nostru, altii cu pasiunile noastre si asa mai departe. Toate aceste lucruri se numesc "obiecte de referinta" sau "lucruri de referinta" la care noi ne raportam atunci cand vrem sa ne identificam cu ceva anume.

Increderea in propria persoana intervine atunci cand reusim sa ne cunoastem in profunzime pe noi insine si sa ne definim identitatile. Sa stim prin ce ne identificam, cu ce ne definim, cine suntem cu adevarat si cine am vrea sa fim.

foto: femeie de succes, Shutterstock

Se spune ca de cele mai multe ori increderea in propria persoana este si cheia catre succes, indiferent de domeniul vizat. Sa vedem cum putem creste aceasta incredere:

1. Stabileste-ti prioritatile

Gandeste-te bine la ceea ce vrei sa faci si stabileste-ti prioritatile astfel incat sa ajungi acolo unde iti doresti.

Citește și:

2. Concentreaza-te pe ceea ce faci

Ia pasii pe rand si concentreaza-te pe fiecare dintre ei pana cand reusesti sa ii indeplinesti pe fiecare in parte.

3. Vezi ce ai facut pana acum

Cu siguranta ai avut parte de cateva reusite pana acum. Ai face bine sa te uiti un pic in trecut si sa vezi ce ai reusit sa faci din tot cee ce ti-ai propus. Nu conteaza cate dintre lucrurile respective ai dus la bun sfarsit, conteaza ca ai reusit sa faci asta si sa treci peste obstacole.

4. Recunoaste-ti slabiciunile

Fiecare dintre noi are puncte slabe. Pana la urma ele fac parte din farmecul nostru si ne umanizeaza mai mult decat cele puternice. Invata care sunt punctele tale slabe, accepta-le si incearca sa lucrezi la ele sau sa nu le lasi sa iti taie din elan.

5. Exploateaza-ti punctele forte

Punctele forte sunt cele care te ajuta sa iti cresti increderea in tine. Poate tu lucrezi foarte bine in echipa, sau esti foarte organizata, poate te misti foarte repede, sau te descurci excelent in situatii tensionate. Oricare dintre acestea ti se potrivesc fii mandra de ele. Sunt punctele tale forte, cele care te ajuta sa iesi in evidenta si sa iti atingi scopurile.

Citește și:

6. Invata sa pierzi

Si cel mai important accepta asta. Este mai bine sa pierzi acum ceva minor si sa castigi mai tarziu mult mai mult. Niciodata nu o sa ai numai de castigat, iar atunci cand pierzi nu trebuie sa te lasi infranta de situatie ci trebuie sa te impulsionezi pentru ca pe viitor sa castigi ceea ce ai pierdut acum.

Foto prima pagina: incredere, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.