Setari Cookie-uri

Pe tocuri, dar cu atentie! Tips and tricks pentru picioare sanatoase

Unele femei spun ca tocurile nu reprezinta altceva decat bucuria piticului, iar altele se plang de picioarele lor si ca nu isi gasesc incaltamintea potrivita. Mai mult, de-a lungul anilor, designerii au declarat ca pantofii cu cativa centimetri in plus exprima eleganta.

Indiferent de motivele alegerii lor, din cauza purtarii unor pantofi incomozi, degetele sunt stranse intr-o pozitie anormala si apar monturile, acele deformari ale degetelor care uneori sunt foarte dureroase.

Foto interior si prima pagina: femeie, tocuri inalte, Shutterstock

Majoritatea femeilor din Romania poarta pantofi ingustati in partea anterioara a piciorului, iar studiile arata ca 60% dintre acestea au monturi.

Pentru a evita neplacerile cauzate de mersul pe tocuri, medicul specialist ortoped Apostolescu Robert Cristian recomanda:

1. Nu optati pentru incaltaminte in functie de marimea indicata de producator. Alegeti pantofii dupa felul cum va vin in picioare si cat de lejeri sunt cand ii purtati.

2. Tineti cont de conformatia piciorului, sa nu fie cu un numar mai mare sau mai mic decat ar trebui.

3. Probati ambii pantofi pentru ca cele mai multe persoane au un picior usor mai mare decat celalalt.

Citește și:

4. Luati-va o pereche de pantofi care va fi comoda pe tot parcursul zilei mai ales ca picioarele se pot umfla si incaltamintea devine stramta.

5. Renuntati la principiul „o sa se lase cu timpul”! Nu cumparati o pereche de pantofi in care piciorul sta strans.

Durerea si corectia pe cat posibil a diformitatii pot fi inlaturate prin interventie chirurgicala. Studiile arata ca 85 - 90% dintre pacientii care au facut operatie pentru monturi sunt satisfacuti cu rezultatele pe care le-au obtinut.

Care sunt simptomele pe care trebuie sa le ai in vedere?

1. Degetul mare este inflamat si starea acestuia nu se schimba nici cu ajutorul medicamentelor sau prin repaus.

2. Degetul mare devine rigid si nu mai poate fi indoit sau indreptat.

3. Durerea limiteaza activitatile zilnice, inclusiv mersul chiar si atunci cand purtati incaltaminte lejera sau luati medicamente.

Citește și:

Chirurgia monturilor nu are un scop cosmetic dar va va face cu siguranta viata mai frumoasa! Iar daca veti tine cont de recomandari cand va cumparati o noua pereche de pantofi cu tocuri, nu veti avea neplaceri.

Material realizat de Dr. Apostolescu Robert Cristian, www.doctorortoped.ro, Facebook

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.