Setari Cookie-uri

Top 10 amanti din carti: cei rai, cei urati si cei sexy

Personaje masculine din literatura universala numai bune de iubit!

Unele fetite se indragostesc pentru prima data la gradinita sau in scoala generala de cate un baietel care le trage de codite si le impaca apoi cu cate o ciocolata sau un pupic. Eu m-am indragostit la 5 ani de un personaj din basmele fratilor Grimm. El si geamanul sau au salvat de la moarte cateva animale iar acestea i-au rasplatit in cele din urma cu cate doi puisori. Cand cei doi frati au luat-o pe cai diferite, si-au impartit si puiutii pentru a-i ajuta la nevoie.

Cand m-am facut mai mare, am cautat in barbatii din viata mea cate un tipic al vreunui personaj de carte. Asa se face ca m-am indragostit cand de Toma Nour, cand de Ion sau Oberon. De aici cred ca mi s-au tras cateva esecuri in viata sentimentala dar asta este o alta poveste. In orice caz, de-a lungul timpului, dintr-un motiv sau altul, mi-au picat cu tronc urmatoarele personaje.

Cei rai

Petruchio – Imblanzirea Scorpiei

Personajul principal din opera lui Shakespeare este prototipul masculului alfa, plin de el, orgolios si feroce. In orice caz, partenera sa, Katherine, este pe masura apucaturilor lui Petruchio. Cu siguranta opera are o tenta vadit misogina dar lui Petruchio i-am mai iertat din pacate atunci cand am vazut in adolescenta adaptarea moderna a lui Gil Junger intr-un liceu american: 10 lucruri nu-mi plac la tine. Si daca il adaugam in ecuatie pe Heath Ledger, parca personajul lui Shakespeare devine mai simpatic.

Citește și:

heath ledger

foto guliver/splash news

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.