Setari Cookie-uri

15 Intrebuintari neobisnuite ale ceaiului

Ceaiul si pliculetele de ceai au numeroase intrebuintari atat pentru frumusete cat si pentru casa. Descopera si tu despre ce este vorba.

Ceaiul este o bautura descoperita acum aproximativ 5000 de ani cand un rege chinez a luat apa murdara si a pus-o la fiert. In apa respectiva au cazut din intamplare doua frunze. Regele a baut apa si a descoperit ca avea un parfum imbietor si o aroma incredibila.

Asa a fost descoperit ceaiul care e devenit popular initial in China si mai apoi in toata lumea.
De obicei bem ceai atunci cand suntem raciti sau cand vrem sa obtinem o detoxifiere completa a organismului.

foto: ceai din plante, Shutterstock

Atat ceaiul cat si pliculetele de ceai au si utilizari ceva mai neobisnuite, asa ca nu le arunca dupa ce ti-ai preparat bautura preferata.

1. Inlocuieste balsamul pentru par

Daca ai parul uscat poti apela cu succes la ceaiul verde care constituie un excelent balsam pentru par. Clateste-te cu ceai verde si lasa parul sa se usuce apoi clateste-l cu apa calda si il poti aranja cum vrei.

Citește și:

2. Poate fi folosit pe post de balsam de rufe

Daca nu ai gasit pana acum un balsam de rufe care sa iti satisfaca toate pretentiile poti apela cu success la ceaiul verde pentru tesaturile deschise la culoare si la ceaiul negru pentru cele inchise la culoare. Este recomandat sa folosesti ceaiul pe post de balsam pentru hainele din matase sau din lana.

3. Un bun tratament pentru acnee

Si in acest caz tot ceaiul verde face minuni. Prepara un ceai concentrat (4-5 pliculete la o cana) si lasa-l la infuzat. Clateste fata cu ceaiul obtinut si in scurt timp vei vedea diferenta.

4. Marineaza carnea

Daca vrei sa prepari o friptura frageda si gustoasa indiferent daca este de vita, pui sau porc, poti apela la un mic truc. Prepara o cana de ceai verde asa cum iti place sa il bei si toarna peste carnea cruda lasand la macerat cateva ore.

5. Vindeca arsurile solare

Citește și:

Daca ai uitat sa iti iei crema de protectie solara la tine si te-ai ales cu arsuri solare de toata frumusetea poti apela cu incredere la ceaiul verde care iti va calma pielea imediat.

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.