Setari Cookie-uri

15 Intrebuintari neobisnuite ale ceaiului

Ceaiul si pliculetele de ceai au numeroase intrebuintari atat pentru frumusete cat si pentru casa. Descopera si tu despre ce este vorba.

6. Reduce cearcanele si pungile de sub ochi

Ai nevoiede doua pliculete de ceai verde sau ceai negru pe care sa le aplici pe ochi si sa stai asa timp de 10 minute. Pungile de sub ochi se retrag imediat, iar privirea ta este una luminoasa.

7. Calmeaza sangerarea gingiilor

Aici poti sa apelezi la orice tip de ceai. Pune un pliculet in apa rece si preseaza-l apoi pe gingiile sensibile.

8. Calmeaza eruptiile cutanate

Ceaiul verde sau cel de galbenele calmeaza imediat eruptiile cutanate. Inmoaie un disc demachiant in ceai si aplica usor pe zonele afectate. Lasa ceaiul sa se usuce pe piele si repeta ori de cate ori este nevoie.

9. Combate mirosul neplacut al picioarelor

Stai toata ziua incaltata, iar picioarele tale nu au timp sa respire drept pentru care prind un miros neplacut. Pentru a evita astfel de neplaceri fa o baie in ceai concentrat timp de 20 de minute in fiecare zi si poti uita de aceasta problema.

Citește și:

10. Inlocuieste apa de gura

Daca nu vrei sa apelezi la produsele de acest gen care se gasesc in comert iti poti prepara singura o apa de gura din ceai concentrat de menta si un praf de sare. Clateste gura cu acest amestec si vei avea o respiratie proaspata si dinti stralucitori.

11. Curata oglinzile

Ceaiul verde curata foarte bine urmele lasate pe geamuri si oglinzi. Poti freca geamurile si oglinzile direct cu un pliculet de ceai sau poti obtine o solutie realizata din ceai verde si alcool (parti egale).

12. Calmeaza durerile lasate in urma injectiilor

O regula ce se aplica in cazul copiilor. Cei mici se sperie adesea de injectii asa ca aplica peste urma lasata de intepatura acului un pliculet de ceai. Mentine cateva minute si durerea dispare, iar copilul zambeste din nou.

13. Inlocuieste lotiunea tonica

Daca nu vrei sa mai achizitionezi lotiunile tonice din comert realizeaza-ti acasa o astfel de lotiune din ingrediente naturale. Amesteca ceai verde cu putina zeama de lamaie si o lingurita de miere pana cand aceasta se topeste. Cu ajutorul unui disc demachiant aplica lotiunea pe fata si lasa sa se usuce.

Citește și:

14. Curata mobila si pardoseala

Daca vrei ca mobile si pardoseala sa straluceasca iar mirosul produselor de curatare nu iti place apeleaza cu incredere la ceai. Prepara un ceai si inmoaie o carpa moale pe care sa o storci bine. Sterge mobile si lasa sa se usuce.

15. Este un excelent scrub corporal

Pune un pliculet de ceai verde intr-o jumatate de cana cu apa. Lasa ceaiul sa se raceasca si adauga trei parti de zahar brun. Maseaza bine piele si clateste cu apa.

foto prima pagina: ceai cu miere si lamaie, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.