Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Emil Cioran

In durere, omul cugeta prin simturi.

Emil Cioran a fost eseistul simtirii brutale, atroce. Temele operelor sale sunt variate si a avut o obsesia a absolutului, a vidului si a existentei. De asemenea, Cioran a tratat ideea sinuciderii si a alienarii umane. emil cioran

Amanti

Iubirea ramane cel mai grav semn de intrebare - si amantii victimele imposibilitatii.

Bucurie

Bucuria are un mare defect: lipsa de rigoare. Priviti cat de riguroasa e, in schimb, logica fierei...

Crima

In relatiile dintre fiinte, nu exista decat o crima: crima indiscretiei. A insista, in orice privinta, e un semn rau. Ce badaranie in profunzime!

Dorinta

Dorinta nesatisfacuta este suferinta; ea nu-i placere decat in timpul satisfacerii; si, odata satisfacuta, este deceptie.

Dragoste

Dragostea creste in ardorile banalitatii si se micsoreaza in trezirile inteligentei. Dobitocia extatica se repeta cu usurinta, caci nicio piedica nu intervine dintr-un creier luciu. "Cresteti si va inmultiti" - porunca intr-un univers de slugi, deschise spre patima orizontala si incapabile de voluptati fara tavaliri.

Citește și:

Durere

Noi nu dam glas decat durerilor ce nu au nume; pe celelalte, care alcatuiesc tesatura si insiruirea clipelor, le aruncam la cosul evidentei.

Durere

In durere omul cugeta prin simturi. Acest paradox vrea sa arate ca, prizonier in obsesiunile durerii, omul nu mai poate desfasura operatiunile inutile de combinare a ideilor, ci lasa simturilor libertatea de a proiecta ceea ce se petrece in framantarea lor. Aici este explicatia faptului pentru ce toate creatiunile izvorate din suferinta sunt de o sinceritate perfecta.

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.