Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Emil Cioran

In durere, omul cugeta prin simturi.

Eu

Eul - umbra de fire intr-o lipsa generala de fire.

Femeie

Si cum ne am masura singuratatea, de nu ne am privi-o in ochii pierduti ai femeii? Caci prin ei, izolarea isi ofera o priveliste de infinit siesi.

Gratie

Orice gratie este un avant, o bucurie a inaltarii.

Insulta

Nu le porti pica celor pe care i-ai insultat; din contra, esti dispus sa le recunosti toate meritele imaginabile. Aceasta generozitate, din pacate, n-ai s-o regasesti niciodata la cel insultat.

Iubire

Iubirea-i o ispitire de inec, o tentatie de adancime. Prin aceasta seamana mortii. Asa se explica de ce sentimentul sfarsitului il au numai naturile erotice. Iubind, scobori pana in radacinile vietii, pana in prospetimea fatala a mortii. Nu sunt fulgere ca sa te loveasca in imbratisari, iar ferestrele dau spre spatiu pentru a te putea arunca prin ele. Este prea multa fericire si prea multa nefericire in suisurile si scoborasurile iubirii si inima e prea ingusta dimensiunilor ei.

Citește și:

Jubilatie

Nu e nimic mai jalnic decat cuvantul si totusi doar prin el ajungi la acele senzatii de fericire, la jubilatia ultima in care esti cu desavarsire eliberat de orice sentiment de apasare, prin cuvant prin insasi simbolul fragilitatii!

Luciditate

Luciditatea lipsita de corectivul ambitiei conduce la stagnare. Trebuie ca una sa se intemeieze pe cealalta, ca una sa se razboiasca cu cealalta fara s-o invinga, pentru ca o opera, o viata sa fie posibile.

Memorie

Iubirea nu compromite niciodata, iubirea distruge; memoria noastra il retine intotdeauna pe cel care iubeste mai mult - pierzatorul -, pentru ca el a trecut prin iad.

Monotonie

Sa iubesc, sa am mila, sa astept, sa ma desavarsesc. O scara a monotoniei, cand n-ai vrut sa fii un dobitoc sub cer si niciun milog in zarea stearpa a unui oarecare absolut.

Nebunie

Neobrazarea nu este acceptabila decat in cazul nebunilor. De altminteri, neobrazarea este o forma de nebunie, primul stadiu al nebuniei.

Citește și:

Puritate

Cine sa te vindece de tine? O tanara fata? Dar cine-i darnic pana la jertfa, ca sa-ti preia melancolia? Ce suflet pur, dornic de vis si nefericire, sa se-ncumete la o povara ce n-o presimte? Si-ai putea sa-ti lepezi otrava sorbindu-ti primaveri intr-o tinerete defuncta? Sau sa patezi ochi nevinovati cu greul intristarii? Ce virginitate nu-nceteaza in preajma lui?

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.