Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai faimoase animale din lume

Cele mai cunoscute necuvantatoare si actele lor de curaj

Cu siguranta exista o legatura speciala intre oameni si animalele de companie. Studiile au aratat ca, in preajma necuvantatoarelor, nivelul de stres scade, la fel si presiunea arteriala, tensiunea si anxietatea.

Mai mult de atat, animalele sunt folosite in misiuni de salvare si anchete sau sunt dresate sa ajute persoanele cu diferite dizabilitati. De-a lungul timpului, au existat cateva animale celebre, fie pentru actele lor de curaj si loialitate, norocul pur sau dragostea stapanilor acestora.

Haciko

Povestea lui Haciko incepe in 1924, atunci cand Hidesaburo Ueno a adoptat catelul din rasa Akita. Cei doi si-au facut un ritual zilnic. Haciko isi astepta stapanul sa se intoarca de la munca in fiecare zi si la aceeasi ora in gara Shibuya.

Rutina s-a desfasurat infiecare zi timp de un an. Intr-o buna zi profesorul Ueno nu s-a mai intos. Murise din cauza unei hemoragii cerebrale.

Citește și:

Cu toate acestea, timp de 9 ani, Haciko l-a asteptat zi de zi pe peron. Chiar daca la inceput, pasagerii si personalul nu au fost prietenosi cu el, pe masura ce timpul a trecut, au inceput sa il priveasca admirativ. Catelul a murit in Shibuya cand inca isi astepta stapanul.

Acum, Haciko are un monument langa mormantul lui Ueno si a fost ingropat cu onoruri. In 1934, oamenii i-au ridicat catelului o statuie de bronz in gara Shibuya.

Laika

Catelusa Laika era un caine vagabond pe strazile Rusiei. Ea a devenit, insa, primul animal in spatiu. Catelul a calatorit pe orbita cu Sputnik 2, dupa ce prima misiune s-a bucurat de succes. Scopul acestei calatorii era sa demonstreze ca oamenii pot supravietuii conditiilor de gravitatie 0.

Din pacate, intreaga misiune a fost planificata in graba si Sputnik 2 a fost lansat pe orbita fara prea multe verificari. Acest lucru a fost cauzat de faptul ca presedintele Hrusciov isi dorea ca lansarea sa aiba loc la timp pentru aniversarea de 40 ani a Revolutiei Bolsevice in 1957.

Citește și:

Datele oficiale spuneau ca Laika a murit in spatiu in a sasea zi de la lansare din cauza lipsei de oxigen. Abia in 2002 rusii au recunoscut ca ea a murit la cateva ore de zbor din cauza caldurii, pentru ca Sputnik 2 nu avea un scut termic, si din cauza stresului.

Tinkerbell

Micul chihuahua are si un nume de familie:Hilton. Mama lui adoptiva este nimeni alta decat „printesa mostenitoare” Paris. Mandra apare peste tot cu el, chiar si la evenimentele cu covor rosu si a fost cea care a dat tonul modei cateilor pe post de accesorii.

Tinkerbell apare regulat la televizor, inclusiv in emisiunea pe care Paris a avut-o acum cativa ani, The simple life. Catelul este dus peste tot in genti care poarta semnatura marilor designeri de moda si traieste intr-o casa evaluata la aproape 350 000 de dolari.

Grumpy Cat

Pisoiul in varsta de 2 ani se numeste de fapt Tardar Sauce si a ajuns celebru pe internet datorita expresiei sale faciale mereu posomorate. Stapana sa spune ca acest lucru este cauzat de nanism felin. Pagina oficiala de Facebook a pisicii are mai mult de 5000000 de aprecieri.

Citește și:

Knut

Ursuletul polar Knut s-a nascut in captivitate la gradina zoologica din Berlin. Mama sa l-a respins la nastere iar el a fost crescut de catre ingrijitori. El este celebru pentru ca a fost primul urs polar nascut aici care a depasit primele luni de viata in ultimii 30 de ani.

Mass-media a pornit o adevarata frenezie care s-a transpus in jucarii, DVD-uri si carti. Din pacate, Knut s-a stins din viata la varsta de 4 ani. El a cazut in piscina si s-a inecat. Mai mult de atat, ursul a avut si o forma serioasa de encefalita.

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.