Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai faimoase animale din lume

Cele mai cunoscute necuvantatoare si actele lor de curaj

Paul

Oracolul din Germania a fost o caracatita care a venit pe lume in 2008 intr-un acvariu din Oberhausen. El a devenit celebru pentru predictiile sale referitoare la meciurile de fotbal.

In acvariul sau erau puse doua cutii cu mancare, fiecare avand steagul unei tari, intai de la Campionatul European din 2008, apoi de la Mondialul din 2010. Cutia pe care o alegea el ar fi desemnat tara castigatoare.

In 2010, Paul a ghicit corect invingatorii a 11 meciuri dintr-un total de 13. Din pacate, el a murit in acelasi an.

Fido

Povestea catelului Fido seamana foarte mult cu cea a lui Hachiko. In timpul cealui de-al doilea Razboi Mondial, animalele de casa au fost victime sigure sau au fost parasite de stapani, asa cum este cazul lui Fido. El a fost gasit de catre un muncitor in Borgo San Lorenzo si luat acasa. Carlo Soriani l-a tratat iar Fido, al carui nume inseamna loialitate in latina, a devenit cel mai bun prieten al sau.

Citește și:

Catelul isi insotea stapanul in fiecare zi pana la statia de autobuz si il astepta seara in acelasi loc. Lucrurile s-au desfasurat astfel pana in decembrie 1943, atunci cand fabricile orasului au fost bombardate de catre fortele aliate. Soriani a murit la locul de munca insa Fido s-a intors in statia de autobuz sa il astepte timp de 14 ani. Ca si Haciko, el a murit in statia de autobuz, in asteptarea stapanului sau.

Dolly

Celebra oita a fost primul mamifer clonat din lume. Experimentul a avut loc la Institutul Roslin, din cadrul Universitatii din Edinburgh. Dolly a trait toata viata in institut si a avut 6 mielusei. In 1998, ea l-a nascut pe Bonnie iar un an mai tarziu le-a avut pe gemenele Sally si Rosie. In 2000, Dolly a avut tripleti, pe Lucy, Darcy si Cotton.

La varsta de 4 ani, ea s-a imbolnavit de artrita si avea mari dificultati la mers insa a fost tratata cu medicatie specifica. Chiar si asa, boala a progresat iar animalul parea in dureri. Mai mult de atat, ea a avut si o boala de plamani. In mod normal, oile din specia ei traiesc pana la 12 ani insa Dolly a fost eutanasiata la 7 ani.

Citește și:

Oamenii de stiinta care au avut grija de ea au specificat ca nu exista nicio legatura intre afectiunile ei si faptul ca a fost clonata iar aceste boli au fost prezente si la alte oi din turma din care provenea.

Sam

Porecla lui este „Sam cel de nescufundat” si a meritat-o pe deplin. Pisoiul se afla la bordul navei germane de razboi Bismarck, scufundata in batalie pe 27 mai 1941. Pe atunci, motanul purta numele de Oskar si a fost singurul supravietuitor dintr-un echipaj de 2000 de oameni. A fost recuperat de nava engleza HMS Cossak si rebotezat, total intamplator, Oscar.

Cateva luni mai tarziu, o torpila germana a spulberat aceasta nava si a ucis 159 de oameni dar pisoiul a scapat si de aceasta data nevatamat. Acum, lui Oscar i s-a schimabt numele in Sam si a primit porecla care l-a facut celebru. Aventurile sale nu se termina aici. El a fost mutat pe nava HMS Ark Royal, care a fost lovita de o alta torpila. Echipajul a scapat aproape in totalitate si l-au gasit pe motan in viata.

Citește și:

Salvatorii sai spuneau ca era ud fleasca si foarte nervos dar altfel, nu fusese ranit. Pisoiul a fost adoptat in cele din urma de un marinar din Belfast in casa caruia a trait pana in 1955, cand a murit de batranete.

Lava

Povestea catelului Lava a facut turul lumii iar aventurile sale sunt descrise in cartea „Din Bagdad cu dragoste”. Stapanul sau facea parte dintr-un batalion de puscasi marini numiti Cainii Lava. Ei se aflau intr-o misiune in Bagdad, intr-o casa abandonata.

Atentia le-a fost atrasa de un zgomot ritmic. Crezand initial ca pozitia lor a fost descoperita, ei s-au pregatit de ce era mai rau. In loc de bomba, insa, au gasit un pui de catel care zgaria cimentul cu labutele. Ordinele oficiale erau ca toti cainii vagabonzi sa fie impuscati pe loc pentru ca reprezentau un pericol pentru soldati. Cu toate acestea, satui de cruzimile razboiului, intreaga echipa a incalcat ordinele si a adoptat patrupedul. De aici, a inceput o intreaga aventura sa scoata catelul din tara pentru a-i salva viata.

Citește și:

Cel care l-a gasit, Jay Kopelman, a fost nevoit sa gaseasca o modalitate prin care sa strecoare cainele afara din baza. Aici a fost ajutat de corespondeta Radioului Public National, Anne Garrels. Femeia l-a scos din tara, cel mai probabil ilegal, pentru ca de aici povestea este in totalitate un secret.

In cele din urma, Kopelman s-a intors in San Diego fara sa mai stie ceva de patruped. In momentul in care a ajuns pe aeroport, a primti un telefon prin care i s-a comunicat doar atat: e aici, te asteapta.
Lava si Jay sunt, de atunci, de nedespartit.

foto prima pagina shutterstock femeie cu pisoi

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.