Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Gabriel Garcia Marquez

Daca as sti ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune "te iubesc" si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.

Gabriel Garcia Marquez sau Gabo, cum ii spun prietenii a fost poate cel mai de seama reprezentat al realismului magic.

Asa cum spune numele, in operele sale, lumea reale amesteca si se contopeste cu elemente fantastice insa totul cu o desavarsita naturalete.

Marquez a fost laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1982 iar cele mai cunoscute opere ale sale sunt Un veac de singuratate, Dragoste in vremea holerei, Toamna patriarhului si Povestea tarfelor mele triste.

Problemele nu l-au ocolit iar in 1999, a fost diagnosticat cu cancer limfatic. In 2012, Marquez suferea de dementa senila si nu a mai putut scrie.

Gabriel Garcia Marquez s-a stins din viata pe 17 aprilie 2014.

Ajutor

Intr-o singura imprejurare ai dreptul de a-ti privi semenul de sus: atunci cand il ajuti sa se ridice.

Batranete

Le-as dovedi oamenilor cat gresesc gandind ca inceteaza sa iubeasca atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc numai cand inceteaza sa iubeasca.

Citește și:

Casatorie

Problema casatoriei este ca se termina in fiecare seara dupa ce faci dragoste, si trebuie sa o reconstruiesti in fiecare dimineata inainte de micul dejun.

Dragoste

Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine.

Esec

Bisturiul este dovada cea mai evidenta a esecului suferit de medicina.

Fecioara

Singurele Fecioare care au mai ramas pe lume sunteti voi, cei nascuti in august.

Femeie

In noaptea aceea am descoperit placerea de necrezut de a contempla trupul unei femei adormite fara imboldirea dorintei sau oprelistile pudorii.

Gand

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe.

Citește și:

Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit. Daca as sti ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune "te iubesc" si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.

foto flickr.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.