Setari Cookie-uri

Lista de cumparaturi a unui milionar

Top 10 cele mai scumpe obiecte din lume

Atunci cand banii sunt cea mai mica grija a ta, iti poti permite toate mofturile din lume. Sau ai putea sa ajuti o tara din lumea a treia sa iasa din foamete dar probabil ca toti cei care au achizitionat obiectele de mai jos raman la prima varianta. Iata care sunt cele mai nebunesti cumparaturi facute de milionari.

1. Cel mai scump bonsai

Arta cultivarii acestor pomisori a ajuns in Japonia pe filiera chineza si dateaza din secolul al VI-lea d.Hr. In lumea occidentala, dragostea pentru ei a inceput sa prinda dupa 1945.

Cel mai scump bonsai din lume a fost prezentat la o expozitie din orasul takamatsu, provincia Kagawa din Japonia. Acesta a fost estimat la 1.3 milioane de dolari si are venerabila varsta de 300 de ani.

2. Cea mai scumpa carte din lume

Manuscrisul de 72 de pagini este semnat de Leonardo da Vinci si contine ideile acestuia despre astronomie, proprietatile apei, ale pietrelor, teorii despre fosile si aer.

Citește și:

cea mai scumpa carte din lume

Tema principala a cartii Codex Leicester este insa miscarea apei, efectele pe care le are asupra mediului si cum poate fi stapanita puterea acesteia. Din observatiile sale, Leonardo a facut cateva recomandari in ceea ce priveste cosntructia optima a podurilor precum si despre combaterea eroziunii.

Bill Gates a achizitionat acest document de la casa de licitatii Christie in 1994 pentru o suma de aproximativ 31 milioane de dolari.

3. Cel mai scump ceas din lume

A. Lange & Sohen este unul dintre cei mai cunoscuti producatori din lume de ceasuri de lux. Piesele haute horlogerie sunt apreciate de cunoscatori nu doar pentru designul special ci si pentru inaltele performante tehnologice.

Tocmai de aceea, nu este o surpriza ca cel mai scump astfel de acesoriu din lume a luat nastere aici. Ceasul Grand Complication a fost produs in numai 6 exemplare iar pretul sau este estimat la 2 milioane de euro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.